aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟμόνοια – ΑΕΚ 1-0: Ο Τζιωνής έσβησε τη «φωτιά» (vid)

Ομόνοια – ΑΕΚ 1-0: Ο Τζιωνής έσβησε τη «φωτιά» (vid)

Έπαιξε με «φωτιά» αλλά δεν κάηκε η Ομόνοια που είχε σύμμαχο τα δοκάρια του Φαμπιάνο, την ατυχία και την αστοχία των παικτών της ΑΕΚ. Οι πράσινοι με «χρυσό» σκόρερ τον Μαρίνο Τζιωνή στο 70’ επικράτησε 1-0 των κιτρινοπράσινων στο ΓΣΠ σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος και έκαναν άλλο ένα βήμα για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τον αγώνα έκριναν οι δύο αλλαγές του Χένινγκ Μπεργκ, Φώτης Παπουλής και Μαρίνος Τζιωνής οι οποίοι πέντε λεπτά μετά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο συνεργάστηκαν με τον Κύπριο μεσοεπιθετικό να σκοράρει σουτάροντας με το αριστερό. Η ομάδα του «τριφυλλιού» διεύρυνε στους 20 αγώνες το αήττητο σερί της και έφτασε στους 66 βαθμούς, εφτά περισσότερους από ΑΕΛ και Απόλλωνα στους οποίους έβαλε περαιτέρω πίεση.

Δικαιούται να αισθάνεται αδικημένη η ΑΕΚ, καθώς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, είχε δύο δοκάρια με τους Τρισκόφσκι (63’) και Τάντι (80’) και άλλες 3-4 ξεκάθαρες ευκαιρίες για να σκοράρει. Δοκάρι είχε και η Ομόνοια με τον Τιάγκο (23’). Οι πράσινοι υστέρησαν σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις τους, υπέπεσαν σε πολλά λάθη δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να ανανεώνει τις επιθέσεις του, όμως εν τέλει η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ πήρε μια υπερπολύτιμο «τρίποντο».

Το ματς

Καλύτερη η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ένα δοκάρι για την Ομόνοια και τρεις ξεκάθαρες ευκαιρίες για την ομάδα της Λάρνακας που πίεσε από ψηλά και υποχρέωσε το «τριφύλλι» σε πολλά λάθη. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 15’ με το σουτ του Τσέποβιτς να κοντράρει στο πόδι του Τάντι και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μολ.

Ο αγώνας πήρε «φωτιά» στο τετράλεπτο 20-24’. Στο 20’ ο Ακοράν σε τετ α τετ με τον Φαμπιάνο πήγε να «κρεμάσει» με λόμπα τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα και η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 21’ ο Φαμπιάνο απέκρουσε το σουτ του Σπιρόφσκι, στο 23’ η Ομόνοια είχε δοκάρι σε κοντινή προβολή του Τιάγκο μετά από σέντρα του Λέτσγιακς και σουτ του Λοΐζου, ενώ στο 24’ ο Ιβάν Τρισκόφσκι έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Μετά από τραγικό λάθος του Λούφτνερ ο Ακοράν έκλεψε την μπάλα, έδωσε πάσα στον αμαρκάριστο Τρισκόφσκι, ο οποίος αστόχησε από εξαιρετική θέση που συνήθως ο Σκοπιανός δεν συγχωρεί.

Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ασάντε βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η συνέχεια ήταν και πάλι με την ΑΕΚ να πολιορκεί την εστία του Φαμπιάνο και να «αγγίζει» το γκολ. Στο 63’ ο Χέιτλι έκανε σέντρα στον Σπόλιαριτς, αυτός πάσαρε στον Τρισκόφσκι που από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ακοράν ανακόπηκε από το κεφάλι του Χούμποτσαν. Δύο λεπτά αργότερα ο Σπόλιαριτς από μακριά επιχείρησε να σκοράρει και ο Φαμπιάνο έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

Στο 65΄ ο Χένινγκ Μπεργκ έκανε διπλή αλλαγή με τους Τζιωνή και Παπουλή να περνούν στο γήπεδο και στο 70’ ο Ελλαδίτης πάσαρε στον Κύπριο μεσοεπιθετικό, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Μολ για να δώσει προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Στο 80’ η τύχη γύρισε και πάλι την πλάτη στην ΑΕΚ με τους Λαρνακείς να έχουν δεύτερο δοκάρι. Το σουτ του Τάντι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο που άγγιξε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Λοΐζου (65′ Τζιωνής), Τιάγκο (82′ Λανγκ), Ασάντε (65′ Παπουλής), Τσέποβιτς (82′ Κακουλλής).

ΑΕΚ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Τάντι, Αντωνιάδης, Γκονθάλεθ, Ιωάννου (75′ Σούτερντεν), Σπιρόφσκι (75′ Τολεμές), Χέιτλι, Σπόλιαριτς (78′ Χάουγκεν), Ακοράν (78′ Ναράνχο), Μακρής (78′ Γκαρσία), Τρισκόφσκι.

Σκόρερ: Τζιωνής 70′

Κίτρινες: Λέτσγιακς / Γκαρσία.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π.

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ