aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΌμιλος τίτλου: Η σταθερή, η όμορφη, η κλάση, το ερωτηματικό και οι ρυθμιστές

Όμιλος τίτλου: Η σταθερή, η όμορφη, η κλάση, το ερωτηματικό και οι ρυθμιστές

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μπαίνουμε λοιπόν στη φάση που τα περιθώρια στενεύουν και τα λάθη στοιχίζουν διπλά. Η β’ φάση του πρωταθλήματος βρίσκεται προ των πυλών και οι ομάδες του α’ ομίλου ετοιμάζονται για την τελική και αποφασιστική ευθεία. Το «Goal.com.cy» παρουσιάζει τη δυναμική που κουβαλά κάθε μία από τις έξι, σύμφωνα με όσα έδειξαν στο προηγούμενο διάστημα της σεζόν.

Οι σίγουρες διεκδικήτριες
Ομόνοια: Από τότε που τελείωσε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της είναι η πιο σταθερή ομάδα σε απόδοση, με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Στο ερώτημα αν η πρωτιά της με το τέλος της α’ φάσης είναι δίκαιη, η απάντηση είναι μία: Αδιαμφισβήτητα ναι! Αν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο θα έχει μεγάλες πιθανότητες να κόψει το νήμα και να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά από το 2010.

ΑΕΛ: Απέδωσε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά παίζοντας στο Τσίρειο. Όπως είπε και ο προπονητής της, Ντούσαν Κέρκεζ, αν ήταν ίδια σε εμφανίσεις και αποτελέσματα εκτός έδρας θα ήταν πρώτη με διαφορά. Αν λοιπόν συνεχίσει να σκορπά τον τρόμο στο γήπεδό της βρίσκοντας παραλλήλως τη «μαγιά» και μακριά από τη Λεμεσό, θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

Απόλλων: Βρίσκεται στο κόλπο του πρωταθλήματος κυρίως λόγο της κλάσης των ποδοσφαιριστών του, ειδικά όσων έχουν καθήκοντα δημιουργικά και εκτελεστικά. Υστερεί σε σχέση με τις κύριες ανταγωνίστριές του στο ότι δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό «ομάδα προπονητή». Έφυγε ο Σωφρόνης Αυγουστή, στη θέση του προσελήφθη ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος προσπαθεί να περάσει διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. Γεγονός που έχει επηρεάσει και φέρει μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας. Για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους οι κυανόλευκοι της Λεμεσού να προσπεράσουν την Ομόνοια και την ΑΕΛ, θα χρειαστούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να τη σταθεροποιήσουν.

Διεκδικήτρια με ερωτηματικό
Ανόρθωση: Η ερώτηση για την ομάδα της Αμμοχώστου είναι αν στις τρεις διεκδικήτριες του τίτλου χωρά και τέταρτη. Για να απαντήσει καταφατικά θα χρειαστεί να αλλάξει τα αποτελέσματα κόντρα στις ανταγωνίστριές της, προς το καλύτερο ασφαλώς. Δεν νίκησε καμία στην α’ φάση, κάτι που φανερώνει πόσο ψηλό είναι το βουνό που έχει να ανέβει στην προσπάθειά της να φέρει τα πάνω κάτω και να τις προσπεράσει έως το τέλος της σεζόν.

Οι ρυθμιστές
Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα είναι οι ρυθμιστές του πρωταθλήματος. Για τους κιτρινοπράσινους είναι δύσκολο να φτάσουν πλέον το «τρένο» του Γιουρόπα Κόνφερνς Λιγκ και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να προσπαθήσουν για το καλύτερο και αν τους δοθεί ξανά η ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι, να το κυνηγήσουν.

Τόσο γι’ αυτούς όσο και για τους μαυροπράσινους, οι επόμενες αγωνιστικές μπορούν να αποδειχτούν ευεργετικές αναφορικά με την επόμενη σεζόν. Με την έννοια ότι μέσω των δέκα δυνατών παιχνιδιών μπορούν να χτίσουν χαρακτήρα, να μετρήσουν δυνάμεις και να εξαγάγουν χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με το έμψυχο δυναμικό τους.

Από εκεί και πέρα, θα παίξουν για το γόητρό τους, τη φανέλα τους και τον κόσμο τους

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ