aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΌλτρα: «Ομάδα με νοοτροπία νικητή η ΑΕΚ, δεν ικανοποιεί η δεύτερη θέση»

Όλτρα: «Ομάδα με νοοτροπία νικητή η ΑΕΚ, δεν ικανοποιεί η δεύτερη θέση»

Μεγάλη συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα «Mundo Deportivo» παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΚ, Χοσέ Λουίς Όλτρα, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφαση του να έρθει στην Κύπρο για λογαριασμό των κιτρινοπράσινων. Μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις του, ενώ σχολίασε και το επίπεδο του πρωταθλήματος και της Εθνικής μας ομάδας.

Όσα δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Όλτρα:

Για την απόφαση του να έρθει στην Κύπρο και τις εντυπώσεις του: «Είμαι εδώ τους τελευταίους τρεις μήνες και οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές. Προσπαθώ να το συνηθίσω, μιας και όλα είναι καινούργια για εμένα. Έπρεπε να βγω από τη… ζώνη άνεσης μου για να έρθω στην Κύπρο, διότι ήρθα χωρίς την οικογένεια μου και χωρίς να ξέρω καθόλου αγγλικά. Αλλά τώρα, διεξάγω τις συνεδρίες εξ ολοκλήρου στα αγγλικά και μιλάω επίσης στις συνεντεύξεις Τύπου χωρίς μεταφραστή, αν και το επίπεδό μου είναι ακόμα αρκετά φτωχό. Κάνω ιδιαίτερα μαθήματα με έναν δάσκαλο και διαδικτυακά μαθήματα, αφιερώνω ώρες σε αυτό».

Για την ΑΕΚ: «Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ένας από τους λόγους που ήρθα στην ΑΕΚ. Δεν προκριθήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μίντιλαντ στα πέναλτι, αλλά στο Γιουρόπα Λιγκ έχουμε πανηγυρίσει μια νίκη, και ηττηθήκαμε μια φορά. Στο πρωτάθλημα ήταν δύσκολο για εμάς, ακόμα είναι δύσκολο, να παίζουμε Πέμπτη-Κυριακή. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι η ομάδα θα προχωρήσει. Στο πρωτάθλημα θέλουμε να είμαστε πιο πρωταγωνιστές. Στην Ευρώπη παίζουμε πιο αμυντικά γιατί, αν και προσπαθούμε να έχουμε κατοχή, υπάρχουν ομάδες με περισσότερο ταλέντο.

Η ΑΕΚ είναι μια πολύ τακτοποιημένη, πολύ σοβαρή και συμμορφούμενη ομάδα, με καλές εγκαταστάσεις και άφθονα μέσα. Το συμβόλαιο που υπέγραψα είναι για δύο χρόνια, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να το τερματίσουμε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Είμαι από αυτούς που προσπαθούν να εκπληρώσουν τα συμβόλαια τους, αλλά είναι ήδη γνωστό ότι στο ποδόσφαιρο κυριαρχούν τα αποτελέσματα. Δεν μου έχουν θέσει συγκεκριμένο στόχο, αλλά η ΑΕΚ είναι ομάδα με νοοτροπία νικητή που θέλει να αναπτυχθεί. Δεν είναι ικανοποιημένη με το να είναι δεύτερη στο κυπριακό πρωτάθλημα ή να έχει παίξει στο προηγούμενο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το επίπεδο: «Οι Ισπανοί προπονητές είναι στη μόδα, είμαστε προνοητικοί άνθρωποι. Παίκτες όπως ο Πέρε Πονς και ο Όιερ είναι πολύ σημαντικοί. Αλλά πέρα απ’ αυτό, το κυπριακό ποδόσφαιρο εργάζεται για να ανεβάσει το επίπεδο του. Φροντίζει όλο και περισσότερο τις λεπτομέρειες, και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εθνικότητες κάνει επίσης το πρωτάθλημα ελκυστικό. Ο κόσμος θα εκπλαγεί, γιατί είναι αλήθεια ότι το κυπριακό μοιάζει με μικρό πρωτάθλημα, αλλά στους αγώνες εκπλήσσεσαι από το επίπεδο που υπάρχει, υπάρχουν καλοί παίκτες. Υπάρχουν ομάδες όπως η Ομόνοια που είναι στο Γιουρόπα Λιγκ, όπως εμείς και δυσκόλεψε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο τελευταίο παιχνίδι. Όπως ο Απόλλων που είναι στο Κόνφερενς, η Πάφος FC που πλέον έχει ξένους επενδυτές, η Ανόρθωση επίσης…»

Για τους Κύπριους παίκτες και την Εθνική Κύπρου που δεν τα πάει καλά: «Νομίζω ότι αυτό που χρειάζονται οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι η διάρκεια στην απόδοσή τους, κάτι που είναι δύσκολο γιατί έχουμε πολλούς παίκτες από το εξωτερικό και ως αποτέλεσμα δεν παίζουν αρκετά. Δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό και μετά κατηγορούν την Εθνική. Αλλά νομίζω ότι ο Κύπριος παίκτης αποκτά όλο και περισσότερο αυτή την ευρωπαϊκή νοοτροπία, να μεγαλώνει και να μην μένει στάσιμος, και βλέπω ότι μπορεί να αναπτυχθεί στη διεθνή σκηνή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ