aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟλοταχώς προς το τραπέζι του διαλόγου ΚΟΠ, Σωματεία και ΠΑΣΠ

Ολοταχώς προς το τραπέζι του διαλόγου ΚΟΠ, Σωματεία και ΠΑΣΠ

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο διάλογος και η διαπραγμάτευση θα δώσουν… φως στη σχέση των σωματείων και των ποδοσφαιριστών τους και κατ’ επέκταση στη λύση που θα δρομολογηθεί για να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα που γιγαντώθηκαν λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων. Η τηλεδιάσκεψη των αρχηγών των ομάδων, το βράδυ της Τρίτης, έφερε το αναμενόμενο.

Την απόρριψη, δηλαδή της πρότασης της ΚΟΠ για μειώσεις ύψους 23% στα ετήσια συμβόλαια των ποδοσφαιριστών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το επόμενο βήμα, όπως καθορίστηκε ήδη από την ομοσπονδία είναι το τραπέζι του διαλόγου. Η ΚΟΠ στην τελευταία ανακοίνωση της επί του θέματος καλούσε τον ΠΑΣΠ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου στη βάση της πρότασης που υπέβαλε. «Εάν η απάντηση στην πρόταση για διάλογο είναι αρνητική, τότε η Ομοσπονδία μαζί με τα Σωματεία, θα διαβουλευθούν για τους επόμενους χειρισμούς. Επιπλέον, εάν ο ΠΑΣΠ έχει συγκεκριμένη πρόταση επί του θέματος, μπορεί να την υποβάλει προς την Ομοσπονδία», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ο διάλογος είναι μονόδρομος και για τον ΠΑΣΠ. Η απόφαση των ποδοσφαιριστών για απόρριψη της πρότασης της ΚΟΠ ήταν ομόφωνη και όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος, Σπύρος Νεοφυτίδης, η ηγεσία του ΠΑΣΠ πήρε έγκριση από όλους τους ποδοσφαιριστές. Η απόφαση ήταν ομόφωνη από τους αρχηγούς, το Συμβούλιο του ΠΑΣΠ και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καλούν την ΚΟΠ να προσέλθει στον διάλογο για συζήτηση του προβλήματος που προέκυψε από τη αναστολή του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές στήριξαν την έναρξη συζητήσεων με την ΚΟΠ για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΦΙΦπρο, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Αναφέρθηκε επίσης ότι οι συζητήσεις πρέπει να αποσκοπούν στην διευκόλυνση των σωματείων να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε τυχόν ζημιά που πρόκυψε μετά την 15η Μαρτίου λόγω της πανδημίας. Ως εκ τούτου, αφήνεται να νοηθεί ότι δεν θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οποιαδήποτε που αφορά μειώσεις ή αποκοπές σε δεδουλευμένα, παραμόνο για τη μισθοδοσία μετά τις 15 Μαρτίου. Η διοίκηση του ΠΑΣΠ επρόκειτο να απαντήσει γραπτώς στην ΚΟΠ, αλλά όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν αναμένονται εξελίξεις εντός των ημερών. Μεσολαβούν οι γιορτές του Πάσχα, οπόταν υπολογίζεται ότι τα νεότερα θα προκύψουν την ερχόμενη βδομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ