aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟλοταχώς για διακοπή του πρωταθλήματος, έκτακτη σύσκεψη ΚΟΠ-Σωματείων

Ολοταχώς για διακοπή του πρωταθλήματος, έκτακτη σύσκεψη ΚΟΠ-Σωματείων

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό για το θέμα του πρωτοκόλλου και της επανέναρξης του πρωταθλήματος ή όχι, κατέθεσαν όλοι τις δικές τους απόψεις και θέσεις.

Σημαντικό ρόλο όπως τονίστηκε στον Active, έπαιξαν όλα όσα υπογραμμίστηκαν από τους επιδημιολόγους και αναφερόμαστε στο γεγονός πως δεν αποδέχονται καμία παρέκκλιση από τα διατάγματα του Υπουργείο Υγείας και δεν δέχονται σε καμία περίπτωση την έναρξη ομαδικών προπονήσεων πιο νωρίς, τη χρήση γυμναστηρίων, αποδυτήριων, φυσιοθεραπευτήριων κ.ά. Τα αυστηρά τα διατάγματα και η τήρηση ημερομηνιών θα τηρηθούν από το «α έως το ω», ενώ ξεκαθαρίστηκε πως δεν μπορεί να ισχύσουν τα όσα αναφέρονται στο πρωτόκολλο της ΚΟΠ στο ενδεχόμενο που βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής θετικός στον ιό.

Ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης, αφότου τοποθετήθηκαν οι επιδημιολόγοι στο Προεδρικό, ανέφερε πως «δεν κάνουμε εκπτώσεις σε κανέναν, τα έχουμε πάει εξαιρετικά δεν θα χαλάσουμε την εικόνα εξαιρετική που έχουμε δημιουργήσει για τίποτα και για κανέναν. Δεν θα χαλάσουμε αυτή την άριστη εικόνα στην Κυπριακή Κοινωνία».

Διαβάστε επίσης: Άναψε «κόκκινο» και πέταξε την «καυτή» πατάτα στην ΚΟΠ η Κυβέρνηση

Μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό η σεζόν είναι ένα βήμα πριν την οριστική διακοπή με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται την Παρασκευή (15/5) στη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ. Αυτήν την ώρα η ηγεσία της ΚΟΠ, οι έξι πρόεδροι του α’ γκρουπ και ο Κίκης Φιλίππου που εκπροσωπεί το β’ γκρουπ, πάνε σε σύσκεψη στα γραφεία της ΚΟΠ και θα έχουμε ανακοίνωση ή μία θέση η οποία θα μεταφερθεί αύριο στη συνεδρία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και όλα δείχνουν πως πάμε για οριστική διακοπή. Οι επιδημιολόγοι και το Υπουργείο Υγείας είναι αυτοί που δεν δέχονται οποιαδήποτε παρέκκλιση, άρα αυτόματα η ευθύνη της απόφασης σε περίπτωση που επισήμως διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, μεταφέρεται από την ΚΟΠ, τα Σωματεία και την Κυπριακή Κυβέρνηση σε αυτούς.

Σε τέτοιο ενδεχόμενο, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα καθοριστούν βάσει βαθμολογικής κατάταξης μέχρι το σημείο της διακοπής. Δηλαδή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρεθεί η Ομόνοια (χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή) και σε αυτά του Γιουρόπα Λιγκ η Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ