aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟλοκληρώνεται το παζλ του πρωταθλητή

Ολοκληρώνεται το παζλ του πρωταθλητή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είθισται σε κάθε ευκαιρία με παιγνίδια ντέρμπι, σε κάποια αγωνιστική, να λέμε και να γράφουμε για «καθοριστική αγωνιστική», «σημαντικά παιγνίδια, που θα καθορίσουν πολλά» και πάει λέγοντας. Κάλλιστα, το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και να γράψουμε και για τους δύο σημερινούς αγώνες ανάμεσα σε ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ – Απόλλωνα.

Δεν χρειάζεται, αφού κατά καιρούς και όχι σε λίγες περιπτώσεις, οι όποιες προβλέψεις διαψεύστηκαν και τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Τα παραδείγματα δεν λείπουν και δεν χρειάζεται να τα απαριθμήσουμε. Οι τρεις μνηστήρες για τον τίτλο αγωνίζονται σήμερα, με τους δυο να τίθενται αντιμέτωποι, σ’ ένα παιγνίδι όπου ο χαρακτηρισμός «ο θάνατος σου η ζωή μου» ταιριάζει γάντι. Μόνο που κανένας δεν μπορεί να προδικάσει εκ των προτέρων τον νικητή.

Παρότι απομένουν μόλις τέσσερις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ούτε και σήμερα αναμένεται να βγάλουμε άκρη, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα. Ειδικά στην περίπτωση που στο «ΑΕΚ Αρένα» θα έχουμε νικητή. Οπόταν ας μην προτρέξουν ορισμένοι να πουν τα δικά τους. Η κούραση και η ταλαιπωρία εξάλλου είναι πλέον εμφανής σε όλες τις ομάδες και όχι μόνο στον ΑΠΟΕΛ των 54 αγώνων.

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που είδαμε σε αγώνες το σώμα των ποδοσφαιριστών να μην υπακούει στις εντολές του εγκεφάλου. Το +4 που έχει υπέρ του ο ΑΠΟΕΛ, αποτελεί χωρίς αμφιβολία πλεονέκτημα έναντι Απόλλωνα και ΑΕΚ, πλην όμως δεν του εξασφαλίζει τίποτα και πολύ περισσότερο τον τίτλο. Άλλωστε, οι γαλαζοκίτρινοι κοντεύουν να ξεχάσουν πότε νίκησαν τελευταία φορά στο πρωτάθλημα!

Και δεν του εξασφαλίζει από πολλές απόψεις, με κυριότερο λόγο το γεγονός πως ούτε ο Απόλλων, ούτε η ΑΕΚ -όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του σημερινού μεταξύ τους αγώνα- δεν θα ρίξουν λευκή πετσέτα. Δεν του εξασφαλίζει ακόμα τίποτα γιατί, θα πρέπει πρώτιστα η ομάδα του Κρίστιανσεν να βρει τα πατήματα της και τον εαυτό της, αρχής γενομένης από σήμερα.

Κοντολογίς, το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και το σημερινό δεύτερο πιάτο της 33ης αγωνιστικής θα προστεθεί απλά στη σούμα των μέχρι τώρα αγώνων και δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ, για να ολοκληρωθεί η φιγούρα και η εικόνα του φετινού πρωταθλητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ