aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟλόκληρη η κυπριακή νοοτροπία, μέσα απ’ τα μάτια του Σα

Ολόκληρη η κυπριακή νοοτροπία, μέσα απ’ τα μάτια του Σα

Ο Ορλάντο Σα έζησε στην Κύπρο μόνο ενάμισι χρόνο (Καλοκαίρι 2012 – Ιανουάριο 2014). Α, και κάτι μέρες για διακοπές όταν ήλθε στο νησί μας λίγο καιρό μετά που άφησε την ΑΕΛ για να πωληθεί στην Λέγκια Βαρσοβίας. Και μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, έμαθε για τα καλά τι εστί κυπριακή νοοτροπία.

«Με την γυναίκα μου προσαρμοστήκαμε πολύ καλά. Μπορεί να μιλάω έτσι (σ.σ. για το γεγονός πως ήθελε να φύγει επειδή δεν βρήκε τον επαγγελματισμό που περίμενε), αλλά αγάπησα την Λεμεσό. Μου άρεσε πραγματικά η πόλη και πήγα ξανά πρόσφατα εκεί. Είναι πολύ πιο εξελιγμένη. Η κυπριακή νοοτροπία είναι παρόμοια με την ελληνική νοοτροπία που έχει το δόγμα ότι πρέπει να δουλέψουμε για να ζήσουμε. Κερδίζουν, επενδύουν, κερδίζουν, επενδύουν και είναι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται αν έχουν καλό αυτοκίνητο ή όχι», είπε.

Και πρόσθεσε: «Συνήθως ταξιδεύουν με τα αυτοκίνητα διαλυμένα και ζουν στα σπίτια των γονιών τους μέχρι 40 χρόνια. Κάνουν παιδιά πολύ αργότερα. Θέλουν να απολαύσουν τη ζωή, να κάτσουν σε μια καφετέρια και να πίνουν φραπέ για τρεις – τέσσερις ώρες. Αν τους ζητήσεις να λύσουν ένα πρόβλημα θα το αφήσουν για αύριο. Τους ρωτάς να σου κάνουν μία χάρη και η απάντηση είναι πάντα “α, θα το δούμε αύριο”. Και αύριο αν έχουν κάτι να κάνουν θα σου πουν “δώσε μου μέχρι το τέλος της βδομάδας και θα δούμε”».

Και διαβάζοντας τα όλα αυτά, δεν γίνεται να μην σχηματίζεις και εικόνες στο μυαλό σου από την δικιά σου καθημερινότητα. Σωστά; Σωστά… Αν διαφωνείς, μάλλον δεν ζεις στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ