aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Όλοι εναντίον ΠΑΣΠ» ή «ΠΑΣΠ εναντίον όλων»

«Όλοι εναντίον ΠΑΣΠ» ή «ΠΑΣΠ εναντίον όλων»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Σε μια περίοδο κατά την οποία το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που ταλανίζει όλη την υφήλιο, οι παράγοντες των σωματείων μας είναι… έτοιμοι να μπουν στα χαρακώματα για να αντιμετωπίσουν το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών, τον ΠΑΣΠ.

Εν ολίγοις, «όλοι εναντίον ΠΑΣΠ» ή «ΠΑΣΠ εναντίον όλων». Ζητούμενο οι αμοιβαίες υποχωρήσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή στη μείωση των απολαβών των ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση του κορωνοϊού. Κατά γενική διαπίστωση, ο ΠΑΣΠ βάλλεται πανταχόθεν. Όλοι σχεδόν οι πρωτοκλασάτοι παράγοντες των συλλόγων μας, βάλλουν κατά του ΠΑΣΠ με ισχυρισμούς ότι δεν είναι διαλλακτικός και ότι δεν αντιλαμβάνεται τα πραγματικά δεδομένα.

Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς, για παράδειγμα, μαζί με την έκκληση για βοήθεια από το Κράτος είχε δημοσιοποιήσει τη ζημιά που θα υποστούν τα σωματεία: «Μέχρι τον Ιούνιο θα ξεπεράσει τα 6.000.000 εκατομμύρια ευρώ. Μιλώ για όλα τα σωματεία».

Μόλις χθες, ο Άντρος Καραπατάκης, μιλώντας στο «Goal», εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος με τη στάση του ΠΑΣΠ: «Όπως αντιλαμβάνομαι δεν θα δεχθούν μείωση μισθών, παρά μόνο ευκολίες πληρωμής. Ο ΠΑΣΠ θα μπορούσε να είναι πιο διαλλακτικός και εποικοδομητικός. Να καλέσουν από μόνοι τους τα μέλη τους να χαρίσουν κάποια λεφτά από τους μισθούς τους. Κάτι που δυστυχώς δεν είδαμε να συμβαίνει».

Λίγες μέρες προηγουμένως, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας Goal.com.cy, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, ανακοίνωσε πολύ σκληρές αποφάσεις για την κατάληξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου: «Οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται με τον κ. Νεοφυτίδη αδιάλλακτοι και απαιτούν μέχρι το τελευταίο σεντ και λένε θα μας κάνουν ευκολίες πληρωμών αλλά δεν χαρίζουν τίποτε. Μα πού ζούμε; Θα έρθει να μου πει εμένα ο όποιος Νεοφυτίδης πώς θα χειριστώ εγώ τους ποδοσφαιριστές μου;».

Ταυτόχρονα, διαμήνυσε πως ο καιρός των παχέων αγελάδων στα συμβόλαια των παικτών του ΑΠΟΕΛ θα τερματιστεί: «Αυτού που δεν θα του αρέσει να πάει στο σπίτι του. Αν και εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα και πάλι θα πρέπει να μειωθούν στο 60% τα συμβόλαια που είχαμε».

Δημόσιες τοποθετήσεις με «βαριές» ατάκες κατά του ΠΑΣΠ και από τον Απόλλωνα, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Φανούριου Κωνσταντίνου: «Μας εκνευρίζει η τοποθέτηση του ΠΑΣΠ. Δεν μπορείς να βάζεις το πιστόλι σε αυτούς που τόσα χρόνια πλουσιοπάροχα αμείβουν τους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους ποδοσφαιριστές με κουκιά και φασόλια. Αν πτωχεύσει η Κύπρος θα έρθει ο ΠΑΣΠ να απαιτήσει να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές. Βλέπουμε ότι ο ΠΑΣΠ θεωρεί ότι ο κορωνοϊός δεν αγγίζει τα μέλη τους και αφορά όλους τους υπόλοιπους».

Η «επίθεση», βέβαια, δεν περιορίστηκε από ομάδες Α’ κατηγορίας. Προχθές βράδυ, με κοινή ανακοίνωσή τους, βάλλουν κατά του ΠΑΣΠ και 15 ομάδες της Β’ Κατηγορίας: «Ο ΠΑΣΠ αναμένει, λέει, έγκριση και να είναι έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές, για να ξεκινήσουν προπονήσεις στις 26 Απριλίου. Είναι πράγματι άξιον απορίας πώς ο ΠΑΣΠ επιθυμεί να ξεκινήσουν τα μέλη του προπονήσεις εν μέσω πανδημίας στις 26 Απριλίου και ενώ αναμένεται η παράταση των μέτρων μέχρι τις 30 Απριλίου; Εφόσον λοιπόν ο ΠΑΣΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών μας, επιθυμεί διακαώς, για δικούς του λόγους, την έναρξη προπονήσεων, ας αναλάβει και την ευθύνη».

Μέσα σ’ αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, θεωρείται βέβαιο ότι θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από τα σωματεία για να πείσουν τον ΠΑΣΠ για το ύψος των περικοπών στα συμβόλαια των παικτών τους. Και ταυτόχρονα μεγάλη προσπάθεια από τον ΠΑΣΠ να πείσει τους παράγοντες ότι δεν επιβάλλεται «γερό» μαχαίρι…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ