aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΌλοι είμαστε κουμπάροι μεταξύ μας…

Όλοι είμαστε κουμπάροι μεταξύ μας…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα έντονης γκρίνιας, μουρμούρας και εν μέρει αμφισβήτησης. Η αλήθεια είναι ότι το σκηνικό θα μας ξάφνιαζε αν ήταν διαφορετικό, αλλά στη μικρή μας πατρίδα, όπου λίγο – πολύ όλοι είμαστε κουμπάροι μεταξύ μας, χαρακτηρίζεται ως φυσιολογικό.

Αν μάλιστα προσθέσουμε και τις δημόσιες δηλώσεις των ανώτατων αξιωματούχων της ΚΟΠ ότι ο βαθμός αξιοπιστίας του κυπριακού ποδοσφαίρου έχει μπει εδώ και καιρό στο βούρκο, τότε η αποθέωση της προκατάληψης είναι απλά η συνέχεια της εικόνας. Ποιος ξεχνά, άλλωστε, ότι πριν από μερικούς μήνες είχαμε γίνει περίγελος σε όλη την Ευρώπη με εκείνους τους φακέλους που έρχονταν βροχηδόν και παρέπεμπαν σε στημένους αγώνες;

Στο μυαλό του αρρωστημένου ποδοσφαιρόφιλου, όταν υπάρχει αγώνας Ανόρθωση – Απόλλωνα, για παράδειγμα, θα αναζητηθούν σενάρια συμμαχιών ενόψει πλέι οφ και κυπέλλου, ενώ από την άλλη θα διερευνηθεί η «φιλική σχέση» Ανδρέα Παντελή – Πρόδρομου Πετρίδη και θα… αποκαλυφθεί και «κοινή συνάντησή» τους στα γραφεία του Κωστάκη Κουτσοκούμνη!

Κι όταν έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα Ανόρθωσης – ΑΠΟΕΛ, άλλο ένα παράδειγμα, δεν αποκλείεται κάποιοι να ανακαλύψουν νέες συμμαχίες και νέες «συναντήσεις», αυτή τη φορά ανάμεσα στον Κίρζη και τον Παντελή, στην παρουσία του Φοίβου Βάκη! Υπομονή, λοιπόν, διότι δεν αποκλείεται να χοντρύνει το παιχνίδι και να αγριέψει ακόμη περισσότερο το σκηνικό.

Πριν το καλημέρα των πλέι οφ, το ταμπλό λέει ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα καλό προβάδισμα, ενώ ΑΕΚ και Απόλλων έχουν καλές πιθανότητες να κόψουν πρώτοι το νήμα. Διαφορές των τεσσάρων και πέντε βαθμών μπορούν να ανατραπούν ακόμη και σε δύο αγωνιστικές. Πόσω μάλλον όταν όλες σχεδόν οι αναμετρήσεις έχουν τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Οι σερί κατραπακιές που δέχθηκε η ΑΕΛ έφεραν την οπισθοχώρηση, σε βαθμό που από το -11 κανένας δεν τολμά να μιλήσει για σενάρια τίτλου. Οπόταν οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού και οι πράσινοι της Λευκωσίας που ακολουθούν, έχουν ως πρώτο στόχο την υπέρβαση, που φτάνει μέχρι και την τρίτη θέση.

Στο γκρουπ του υποβιβασμού, όπου παραδοσιακά συναντούμε παράδοξα και παράξενα, η τρέχουσα περίοδος δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Σε ομάδες χωρίς μεγάλο όγκο οπαδών και συμμαχίες μπορούν να γίνουν πιο εύκολα και ακολουθείται πιστά το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Σε συνδυασμό και με το αγωνιστικό ξεφούσκωμα δεν αποκλείεται να προκύψουν κι άλλες εκπλήξεις.

Εδώ κοτζάμ Σαλαμίνα, που ήταν φαβορί για την κατάκτηση της 6ης θέσης, στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές νίκησε μόνο την Αναγέννηση Δερύνειας, ενώ ηττήθηκε εντός έδρας από τη Δόξα και την Καρμιώτισσα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ