aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΟκκάς: «Αδικείται ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, πολλά παιδιά πάνε με τον αυτόματο...»

Οκκάς: «Αδικείται ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, πολλά παιδιά πάνε με τον αυτόματο…»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet ήταν το βράδυ της Πέμπτης ο παλαίμαχος διεθνής και νυν προπονητής Γιάννης Οκκάς, ο οποίος ανάμεσα σε πολλά, δήλωσε πως ο Κύπριος ποδοσφαιριστής αδικείται, αφού δεν έχουμε σαν λαός την υπομονή να περιμένουμε έναν νεαρό να αποδώσει. Σχολίασε παράλληλα την απόφαση του ΔΣ της ΚΟΠ για 12 ομάδες, ενώ μίλησε και για τον σύνδεσμο προπονητών.

Όσα δήλωσε ο Γιάννης Οκκάς:

Το πρώτο του σχόλιο για τις τελευταίες εξελίξεις: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι περνάμε μια ιδιαίτερη χρονιά για όλο τον κόσμο, για όλες τις επιχειρήσεις πόσω μάλλον για το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να τοποθετηθώ και να πω απόψεις που είναι αμετάκλητες γιατί είναι μια χρονιά η οποία οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν δεν είναι εύκολες, πρέπει να πιστώσουμε τους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν ομάδες οι οποίες επηρεάστηκαν από τον κορωνοϊό, πρέπει να μην τις αδικήσουμε. Η απάντησή μου δεν θα είναι ούτε 12, ούτε 14 ούτε 16, δεν είμαι ο αρμόδιος».

Αν η λύση να πέσουν τέσσερις αλλά έχοντας χρόνο χωρίς να πέφτει καμία απευθείας είναι η σωστή: «Είναι μια λύση που δίνει την ευκαιρία σε αυτές τις ομάδες. Θα ήταν άδικο να πέσουν αυτόματα, είναι μια καλή σκέψη αυτή, να δοθεί χρόνος και παιχνίδια.  Ίσως να μην μπορούμε να βρούμε την τέλεια λύση, αλλά πρέπει να βρούμε την κατάλληλη υπό τις περιστάσεις, τη λιγότερο άδικη».

Για το ότι το ζήτημα είναι να βρούμε με ποια μορφή θα είναι το πρωτάθλημα πιο συναρπαστικό: «Το 12, το 14, το 16 για μένα είναι ένας αριθμός ο οποίος δεν λέει πολλά αλλά κι από την άλλη πρέπει να το σκεφτείς καλά. Αυτό που παίζει ρόλο είναι να βλέπουμε πρωτάθλημα συναρπαστικό. Το φετινό με τις 14, δεν ξέρω τους λόγους που το έκαναν συναρπαστικό αλλά είναι συναρπαστικό, το πάνω γκρουπ και το κάτω έχουν εξίσου ανταγωνισμό. Ο κόσμος και εγώ προσωπικά, βλέπω όλα τα παιχνίδια, παλιά επιλέγαμε, έχουν την ανάλογη σημασία και μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό».

Αν ίσως ενόχλησε το χρονικό σημείο στο οποίο θα γίνονταν οι αλλαγές: «Παρουσιάστηκαν προβλήματα, υπάρχει και λίγη προκατάληψη. Όμως λέω, δεν είμαι ο αρμόδιος να πω αυτό είναι και τελείωσε. Υπάρχει όμως το πρόβλημα, πρέπει να το λύσουμε και να βρούμε τη λιγότερο άδικη λύση».

Για τον σύνδεσμο προπονητών και αν λαμβάνεται υπόψη: «Κάνει μεγάλη προσπάθεια ο σύνδεσμος προπονητών, δεν είναι εύκολο το έργο τους αλλά δεν ξέρω αν είναι λίγη ή πολλή η σημασία που τους δίνεται. Αν δεν πουν την άποψή τους οι προπονητές που είναι οι πρωταγωνιστές, μην σας πω και οι ποδοσφαιριστές, και οι αρχηγοί… Είναι καλά να ακούγονται απόψεις, μόνο καλό θα κάνουν, αρκεί γνώμονας να είναι πάντα το καλό του ποδοσφαίρου. Ναι θα το επιδιώξουμε να ακούγεται περισσότερο ο σύνδεσμος. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει».

Αν αδικείται ο Κύπριος ποδοσφαιριστής: «Η αλήθεια πιστεύω βρίσκεται κάπου στη μέση. Από τη μια θέλουμε να παίζουν Κύπριοι. Από την άλλη λένε ο καλός θα παιξει. Εγώ λέω ναι, αδικείται ο Κύπριος ποδοσφιαριστής. Δεν έχουμε σαν λαό την υπομονή να περιμένουμε ένα παιδί 5-6 αγωνιστικές να βγάλει τον καλό του εαυτό. Αυτό που λέμε ‘τον έβαλε δέκα λεπτά και τι έκανε;’ δεν ισχύει. Εγώ δεν το έκανα, δεν ξέρω ο Μιχάλης (σ.σ. Κωνσταντίνου). Δείτε την περίπτωση Λαΐφη. Είναι πολλές περιπτώσεις. Ο Μαλεκκίδης. Είμαστε πολύ αυστηροί, πάρα πολύ. Το έχουμε σαν λαός. Με τη θητεία μου σαν βοηθός στην εθνική έχουμε πει πολλές κουβέντες με διεθνείς, και με τον Γιάννη Πίττα, πρέπει να δημιουργηθεί μέταλλο, φοβάμαι ότι πολλά παιδιά πάνε με τον αυτόματο, δεν δημιουργείται προσωπικότητα, μέταλλο, χαρακτήρας. Τώρα που γίνονται οι πέντε αλλαγές, που ήταν σωστή απόφαση, να έμπαινε π.χ. η μία από αυτές να ήταν υποχρεωτικά Κύπριος Κ21».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ