aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι τοποθετήσεις των κομμάτων για την Κάρτα Φιλάθλου

Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για την Κάρτα Φιλάθλου

Τις απόψεις τους αναφορικά με την πρόταση τροποποίησης του μέτρου της κάρτας φιλάθλου, που κατέθεσε Βουλευτής Λευκωσίας (ΕΔΕΚ), Κωστής Ευσταθίου, εξέφρασαν Βουλευτές των κομμάτων ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής.

Όσα δήλωσαν οι Βουλευτές:

Φωτεινή Τσιρίδου – ΔΗΣΥ

«Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε περιθώρια βελτίωσης. Αναμένω να δω πιο πλαίσιο θα έρθει ενώπιων μας. Επαναλαμβάνω είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε το οποιοδήποτε πλαίσιο για την ασφάλεια των γηπέδων».

Άριστος Δαμιανού – ΑΚΕΛ

«Έγιναν απόπειρες για αναστολή της κάρτας φιλάθλου. Την τελευταία στιγμή υπαναχώρησε πολιτική δύναμη το 2016. Έγιναν ξανά απόπειρες ένεκα του φιάσκου στο Μακάρειο. Επομένως δεν είμαι βέβαιος για τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Παραμένουν στις απόψεις Ιωνά Νικολάου, δεν ξέρω αν έχετε αλλάξει. Σίγουρα, λόγω και του συναδέλφου δικηγόρου των οργανωμένων οπαδών, είμαστε εδώ για να καταθέσουμε τις απόψεις μας».

Πανίκος Λεωνίδου – ΔΗΚΟ

«Στο κυρίαρχο θέμα που γίνετε συζήτηση πρέπει να το ξαναδούμε. Σε τέτοιους είδους θέματα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση. Σήμερα έγινε ένα βήμα μπροστά».

Σωτήρης Ιωάννου – ΕΛΑΜ

«Πάγια θέση του ΕΛΑΜ ήταν η κατάργηση της κάρτας φιλάθλου. Χαιρόμαστε που γίνετε όμως συζήτηση για αυτό το ζήτημα. Είναι σημαντικό το κοινοβούλιο να σταθεί στο πλευρό τους. Εάν αλλάξεις θέση στο γήπεδο η νομοθεσία προνοεί φυλάκιση ενώ τα γήπεδα είναι ακατάλληλα και δεν υπάρχουν θέσεις και καρέκλες. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι του λαού. Δεν είναι δυνατόν να περιορίζουμε χιλιάδες κόσμου για 10-20 άτομα που παρεκτρέπονται. Το πρόβλημα της Κύπρου μας έγινε πολύ γνωστό από τους οπαδούς σε σχέση με τα κόμματα. Εμείς υιοθετούμε τις θέσεις των συνδέσμων φιλάθλων».

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου – Οικολόγοι

«Έπρεπε να γίνει και κάποια συζήτηση στην Επ. Παιδείας. Να το βάλουμε σε συζήτηση για την κατάσταση με τα γήπεδα. Ήλπιζα ότι θα λύνονταν τα προβλήματα. Φαίνεται να έχουν πολύ καλές παρουσιάσεις οι φίλαθλοι, τα στοιχεία και η δικαιολόγηση που παραθέτουν δείχνει ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την κάρτα φιλάθλου. Θα ήθελα να δω μια παρουσίαση από την Κυβέρνηση για το τι πετύχαμε από την Κάρτα Φιλάθλου».

Γιώργος Λουκαΐδης – ΑΚΕΛ

«Το ΑΚΕΛ είναι γνωστό ότι είχε καταψηφίσει την συγκεκριμένη νομοθεσία. Δίνετε η δυνατότητα να αξιολογήσουμε συνολικά με στόχο να τον βελτιώσουμε εκεί που είναι κοινά ζητούμενο. Να έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων στο γήπεδο και να διασφαλίζουμε την ασφάλεια. Ποιοι είναι οι καλύτεροι μέθοδοι που θα πετύχουμε στο σύνολο, τηρώντας τις αρχές της αναλογικότητας, στα μέτρα και της πρόνοιες της νομοθεσίας. Δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί, ετσιθελισμοί και προσωπικές ατζέντες. Θέλουν τα σωματεία να πληρώνουν πρόστιμα και να ενθαρρύνουν τη βία και να διώχνουν φιλήσυχα άτομα. Ακούμε να έχουν αυτές τις απόψεις και έννοιες; Ακούμε τον ΠΑΣΠ, τους ποδοσφαιριστές. Θέλουν να έχουν βία; Από αυτά που άκουσα, ακόμη και οι οργανωμένοι δέχονται ότι η κάρτα φιλάθλου ήρθε για να μείνει. Το θέμα πως να διαχειριστούμε την κάρτα. Εμείς έχουμε επεξεργαστεί τροποποιήσεις επάνω στη νομοθεσία. Κάποιες αφορούν και κάποια άλλα άρθρα. Όταν έρθει η ώρα να τα συζητήσουμε. Η συζήτηση είναι αφορμή για να βρούμε τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές. Μόνο σε δύο γήπεδα μπορεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ