aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι παίκτες του «Big 6» που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν

Οι παίκτες του «Big 6» που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει βάλει σε καραντίνα το κυπριακό ποδόσφαιρο με τις ηγεσίας των Σωματείων να επικεντρώνονται στο κατά πόσο θ’ επαναρχίσει ή όχι η αγωνιστική δράση, μετρώντας οικονομικές απώλειες και ετοιμάζοντας το πλάνο λειτουργίας της επόμενης μέρας. Και είναι δεδομένο ότι οι ομάδες θα επηρεαστούν οικονομικά, άλλες σε μικρότερο και άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό. Ήδη αρκετοί πρόεδροι ομάδων έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα προχωρήσουν σε «ψαλίδι» στον προϋπολογισμό της νέας σεζόν.

Και αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τα Σωματεία θα πληρώσουν και σε τι ποσοστό θα το κάνουν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο πώς θα μπορούσε να προέκυπτε οποιαδήποτε εξέλιξη σε θέμα ανανέωσης συμβολαίων με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου. Και δεν είναι λίγοι….

Μάλιστα, υπάρχουν ομάδες που αγωνίζονται πρώτο γκρουπ που έχουν διψήφιο αριθμό παικτών στο ρόστερ τους οι οποίοι δεν διατηρούν συμβατικές υποχρεώσεις για την επόμενη σεζόν. Πάντως, η απόφαση της ΟΥΕΦΑ είναι ξεκάθαρη σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν στο ενδεχόμενο που επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι οι εν λόγω ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στο ρόστερ των ομάδων που αγωνίζονται για όσο χρειαστεί ανεξαρτήτως αν αγωνίζονται ως δανεικοί ή αν έχουν συμφωνήσει με άλλη ομάδα για την επόμενη σεζόν.

Πάμε να δούμε τους ποδοσφαιριστές των Big 6 που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν. Στην πρωτοπόρο Ομόνοια οκτώ παίκτες βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα. Οι τέσσερις είναι δανεικοί και οι άλλοι είχαν συμβόλαιο μόνο για μία σεζόν ή για μερικούς μήνες. Πρόκειται για τους Παντίλιμον, Λούφτνερ, Ουζόχο, Ακιντόλα (δανεικοί) και τους Χούμποτσαν, Φαμπιάνο, Μίκου και Στυλιανού.

Στην Ανόρθωση ο Τιμούρ Κετσπάγια φρόντισε το περασμένο καλοκαίρι να «κτίσει» ομάδα διετίας γι’ αυτό και το ρόστερ είναι σχεδόν συμπληρωμένο και για την επόμενη σεζόν. Εκπνέει ο δανεισμός του Μανθάτη από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ενώ συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν έχουν οι Ανανίτζε και Γιωργαλλίδης. Άλλες δύο συμμετοχές χρειάζεται ο Ρούβεν Ράγιος ώστε ν’ ανανεωθεί αυτόματα το συμβόλαιό του με βάση το υφιστάμενο και εφόσον δεν επαναρχίσει το πρωτάθλημα οι δύο πλευρές θα πρέπει να το διαπραγματευτούν. Εάν επαναρχίσει είναι δεδομένο ότι ο Ισπανός θα περάσει το «φράγμα» των 25 συμμετοχών και θα είναι κάτοικος «Αντώνης Παπαδόπουλος» και τη σεζόν 2020/21.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ 10 ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν. Στον «Αρχάγγελο» είναι έξι δανεικοί. Πρόκειται για τους Άλεφ, Μπέλετς, Μάτιτς, Πάβλοβιτς, Γέφτοβιτς και Βιντιγκάλ. Κάποιοι έχουν ρήτρα αγοράς, άλλοι όχι. Με τη δεδομένη οικονομική στενότητα που δημιουργείται και την αγωνιστική παρουσία που είχαν οι πλείστοι το πιθανότερο είναι πως εξ αυτών ελάχιστοι θα παραμείνουν. Λήγουν, επίσης, τα συμβόλαια των Μερκή, Αλωνεύτη, Βάτερμαν και Μακρή.

Μεγάλη είναι η λίστα των συμβολαίων που λήγουν και στον Απόλλωνα, με τη διαφορά ότι ο μοναδικός που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού είναι ο Μάριος Αντωνιάδης (από την ΑΕΚ). Πέδρο, Περέιρα, Σαρδινέρο, Βασιλείου και Παπουλής βρίσκονται στην εν λόγω λίστα. Οι περισσότεροι «βαριά» χαρτιά στο Κολόσσι.

Το ίδιο σκηνικό και στην ΑΕΚ. Η… μισή ομάδα μένει ελεύθερη στο τέλος της σεζόν και οι Λαρνακείς πιθανόν να ετοιμάζουν μαζικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Μιγκέλ Γκονθάλεθ, Έκτορ Χέφελ, Απόστολος Γιάννου, Τέτε, Ακοράν, Λουίς Σάστρε, Ντάνιελ Μόισοφ, Χοσέ Ναράνχο (δανεικός) ΚΑΙ Φακούντο Γκαρσία (δανεικός) μένουν ελεύθεροι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Σημαντικές εκκρεμότητες υπάρχουν και στο ρόστερ της ΑΕΛ. Πολύτιμα γρανάζια της «μηχανής» του Ντούσαν Κέρκεζ δεν έχουν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Ζντραφκόφσκι, Γκαθτανιάγα, Αγκάνοβιτς, Αντάμοβιτς, Χουράδο και Χάρης Κυριάκου μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν.

Κορωνοϊού επιτρέποντος θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το σκηνικό, αφού με τα υφιστάμενα δεδομένα ούτε οι ομάδες, αλλά ούτε και οι ποδοσφαιριστές έχουν τις κατάλληλες συνθήκες για να διαπραγματευτούν το μέλλον τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ