aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι όροι του πρωτοκόλλου για τους οποίους Κυβέρνηση και ΚΟΠ διαφωνούν

Οι όροι του πρωτοκόλλου για τους οποίους Κυβέρνηση και ΚΟΠ διαφωνούν

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται το μέλλον της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με τις τελευταίες ενδείξεις να κάνουν λόγο για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Η ΚΟΠ ετοίμασε το πρωτόκολλο διεξαγωγής του πρωταθλήματος το οποίο παρουσιάστηκε στην επιδημιολογική ομάδα τo πρωί της Πέμπτης στη συνάντηση στο Προεδρικό οι επιστήμονες αλλά και η Κυβέρνηση άναψαν… κόκκινο φως σε αρκετά ζητήματα ως προς τους όρους επανέναρξη της σεζόν.

Συγκεκριμένα υπάρχουν δύο βασικοί όροι από το πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας που «συγκρούονται» με το διάταγμα του ΠτΔ, για τις φάσεις χαλάρωσης των μέτρων αλλά και των οδηγιών από την επιδημιολογική ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Στο «τραπέζι» αύξηση ομάδων και πρόταση Σοφοκλέους για «ευρωπαίους»

Ο πρώτος όρος αφορά στη περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα σε ποδοσφαιρική ομάδα. Η ΚΟΠ συμπεριέλαβε στο πρωτόκολλο της πως θα μπαίνει σε καραντίνα μόνο το άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό για εφτά μέρες. Ωστόσο, οι επιστήμονες διαφώνησαν έντονα, όπως επίσης και η Κυβέρνηση, καθώς στο διάταγμα ορίστηκε όπως μπουν σε καραντίνα κι όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με το άτομο θετικό στον ιό (άρα όλη η ομάδα στην περίπτωση του ποδοσφαίρου), για 14 μέρες.

Διαβάστε επίσης: Ολοταχώς για διακοπή του πρωταθλήματος, έκτακτη σύσκεψη ΚΟΠ – Σωματείων

Ο δεύτερος όρος για τον οποίο διαφώνησαν οι δύο πλευρές, είναι στο αίτημα της Ομοσπονδίας για μερική χρήση των αποδυτηρίων και γυμναστηρίων από τις 18 Μαΐου, όταν δηλαδή θα αρχίσουν και οι ομαδικές προπονήσεις. Ωστόσο, βάση διατάγματος, οι κλειστοί χώροι εκγύμνασης, δηλαδή τα γυμναστήρια και τα αποδυτήρια, να ανοίξουν στην τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, δηλαδή στις 9 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Άναψε «κόκκινο» και πέταξε την «καυτή» πατάτα στην ΚΟΠ η Κυβέρνηση

Τα πιο πάνω είναι τα κύρια σημεία στα οποία οι δύο πλευρές διαφωνούν και φαίνεται πως είναι αρκετά, ώστε να βάλουν τέλος στο πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η επιδημιολογική ομάδα αλλά και η Κυβέρνηση, τονίζουν πως δεν θα αλλάξει το διάταγμα για χάριν του ποδοσφαίρου, γι’ αυτό και το μπαλάκι βρίσκεται στην ΚΟΠ. Ή θα αποφασίσει οριστική διακοπή ή θα προχωρήσει σε αλλαγή του πρωτοκόλλου της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ