aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι… μαθητευόμενοι κι ο «πιστολέρο» Τολεμές!

Οι… μαθητευόμενοι κι ο «πιστολέρο» Τολεμές!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο για τη θέση της ΑΕΚ στο φινάλε του πρωταθλήματος, αλλά σε οκτώ αγωνιστικές έχει επιβεβαιώσει ότι έχει και την ποιότητα και τη δυναμική να παραμείνει ψηλά. Οι καλύτερες ενέσεις για την πρωταγωνιστική της πορεία είναι κάτι ματς σαν το χθεσινό.

Τρίποντο επί του μόνιμου πρωταθλητή (τα τελευταία έξι χρόνια) ΑΠΟΕΛ με μια εμφάνιση που μπορεί να μην έβγαζε μάτια, αλλά ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει το ζητούμενο. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα χρονικά σημεία που έπρεπε και στη συνέχεια, μελετημένη και προσεγμένη διαφύλαξη των… κεκτημένων από εκείνο το γκολ του Τολεμές στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ της τρέχουσας περιόδου είναι ένα αξιοπρόσεκτο «πρότζεκτ». Ας μην ξεχνάμε ότι αγωνίζεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά καταφέρνει να ανταποκρίνεται και στα δύο ταμπλό. Μία ομάδα στην οποία κουμάντο κάνουν ένας άπειρος τεχνικός διευθυντής κι ένας μαθητευόμενος προπονητής! Κι ενώ σε κάποιες άλλες ομάδες «ράβουν και ξηλώνουν» (με απολύσεις και προσλήψεις προπονητών, διευθυντών και συμβούλων) σε ρυθμούς βιομηχανίας, οι Λαρνακείς παρουσιάζουν μια εξαιρετική εικόνα και θαυμαστή αυτοπεποίθηση με μπροστάρηδες τους Μουρίγιο και Ιραόλα που καλά-καλά δεν πρέπει να έχουν συνηθίσει τα νέα τους καθήκοντα. Θα μου πείτε, η σκληρή δουλειά είχε γίνει από προηγουμένως, επί των ημερών του Τσάβι Ρόκα, αλλά και πάλι δεν είναι τόσο απλό.

Διαβάστε επίσης: Χρυσή επέτειος στην «Αρένα» με καλεσμένο τον ΑΠΟΕΛ (vid & pics)

Η χθεσινή αναμέτρηση στην Αρένα κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη επιδεξιότητα και την έφεση του Φλοριάν Τολεμές στο σκοράρισμα. Μας έχει συστηθεί άλλωστε, από τις προηγούμενες περιόδους με αποκορύφωμα την περσινή όταν είχε πετύχει 22 τέρματα αν κι έλειψε για ένα δίμηνο περίπου λόγω τραυματισμού. Ο Γάλλος φορ δεν χρειάζεται να είναι συνεχώς με την μπάλα στα πόδια για να κάνει τη ζημιά. Χθες, μία φορά, από εκτέλεση κόρνερ λίγο έλειψε να… φάει χώμα, αλλά βρήκε τον τρόπο να αιφνιδιάσει τον Βάτερμαν που απόκρουσε ενστικτωδώς και τη δεύτερη, την κατάλληλη στιγμή ήταν ση σωστή θέση για να κάνει αυτό που έπρεπε. Η λαρνακιώτικη ομάδα έχει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες και το ‘χει αποδείξει. Ένας αποτελεσματικός Τολεμές, όμως, μπορεί να αναδειχθεί ως το πιο ισχυρό της όπλο. Απαραίτητο για να μπορέσει να υλοποιήσει τον μεγάλο της στόχο.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: Ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις

Ο Καταλά, άλλωστε, το είπε ξεκάθαρα: «Δεν πρέπει να φοβόμαστε να το λέμε. Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα». Με τη σημείωση ότι στην… εξίσωση πρέπει να μπει ακόμη περισσότερο και ο κόσμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ