aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΟι λίγκες με τους περισσότερους παίκτες στο Euro: Στη 15η θέση το κυπριακό πρωτάθλημα

Οι λίγκες με τους περισσότερους παίκτες στο Euro: Στη 15η θέση το κυπριακό πρωτάθλημα

Στη 15η θέση βρίσκεται το κυπριακό πρωτάθλημα, όσον αφορά τη λίγκα με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές – εκπρόσωπους στο Euro.

Η Κύπρος έχει οκτώ ποδοσφαιριστες, δύο από τη Σλοβακία τους Ντούρις, Χούμποτσαν (Ομόνοια), τρεις από τα Σκόπια, τους Τρισκόφσκι, Σπιρόφσκι (ΑΕΚ Λάρνακας) και Σισκόφσκι (Δόξα Κατωκοπιάς), δύο από τη Φινλανδία τους Αραγιούρι, Βαλακάρι (Πάφος FC) και έναν από την Ουγγαρία, τον Άνταμ Λανγκ (Ομόνοια).

Το κυπριακό πρωτάθλημα με οκτώ ποδοσφαιριστές βρίσκεται πάνω από χώρες όπως Αυστρία (2), Νορβηγία και Σερβία (1), Ελλάδα (3) και Ελβετία (6). Οκτώ παίκτες έχουν και η Πορτογαλία και η Σουηδία.

Οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σβιντέρσκι (Πολωνία), Μίκαελ Κρμέντσικ (Τσεχία) και ο μέσος της Λάρισας, Τιμ Σπαρβ (Φινλανδία) είναι οι μοναδικοί παίκτες που αγωνίστηκαν στο τελευταίο πρωτάθλημα της Super League και συμπεριλήφθηκαν στις αποστολές των εθνικών ομάδων τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που αρχίζει την επόμενη Παρασκευή (11/6).

Συνολικά στη διοργάνωση εκπροσωπούνται 30 ευρωπαϊκές χώρες και 34 από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των πρωταθλημάτων των ΗΠΑ (και Καναδά), της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Εκτός από την Ελλάδα, υπάρχουν άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες που παρότι δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση, θα εκπροσωπηθούν ως «πρωταθλήματα».

Πιο ομοιογενής απ΄όλες τις εθνικές ομάδες είναι η Αγγλία με 23 από τους 26 ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στην Premiership, δύο στη Ντόρτμουντ (Σάντσο, Μπέλιγχαμ) και έναν στην Ατλέτικο Μαδρίτης (Τρίπιερ), ενώ η Φινλανδία και η Σλοβακία έχουν μόνο έναν παίκτη που αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Τη μερίδα του λέοντος έχει μακράν η Αγγλία, καθώς στο EURO 2020 τα πρωταθλήματά της θα έχουν 146 εκπροσώπους!

Αναλυτικά η κατανομή των παικτών ανά χώρα στην οποία αγωνίζονται:

146 Αγγλία

91 Γερμανία

75 Ιταλία

42 Ισπανία

32 Ρωσία

31 Γαλλία

19 Ουκρανία

18 Τουρκία

17 Ολλανδία και Ουγγαρία

15 Τσεχία

14 Σκωτία

13 Κροατία

10 Βέλγιο

9 Δανία και Πολωνία

8 Πορτογαλία, Σουηδία και Κύπρος

6 Ουαλία, Ελβετία και ΗΠΑ

4 Σλοβακία

3 Ελλάδα, Σκόπια και Κίνα

2 Αυστρία

1 Αλβανία, Βοσνία, Καναδάς, Φινλανδία, Ιαπωνία, Νορβηγία και Σερβία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ