aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΟι Κύπριοι διαιτητές στην τσιμπίδα του Γενικού Ελεγκτή

Οι Κύπριοι διαιτητές στην τσιμπίδα του Γενικού Ελεγκτή

Βάζει χέρι στους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές η Ελεγκτική Υπηρεσία. Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε, από την περίοδο 2005-2014, διαιτητές και βοηθοί φαίνεται να πραγματοποίησαν διαιτησίες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, χωρίς να δηλώνουν τα εισοδήματά τους από τη διαιτησία

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, 14 συγκεκριμένοι διαιτητές/βοηθοί διαιτητές, οι οποίοι κατατάσσονται στην κατηγορία Elite της διαιτησίας, σύμφωνα με στοιχεία που εντόπισε η Υπηρεσία, διαιτήτευσαν από 84 – 171 αγώνες (έκαστος πλην ενός) στην Κύπρο και στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να δηλώσουν στο Τμήμα εισοδήματα από διαιτησία.

Σημειώνεται ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στους οποίους διαιτήτευσαν οι συγκεκριμένοι διαιτητές/βοηθοί διαιτητές ενδέχεται να είναι πολύ περισσότεροι αφού ο έλεγχος περιορίστηκε στους αγώνες πρωταθλήματος Κύπρου Α’ Κατηγορίας και Κυπέλλου και αγώνες ευρωπαϊκών και άλλων διοργανώσεων.

Τα εισοδήματα που φαίνεται να έλαβαν για την περίοδο 2013-2014, 14 συγκεκριμένοι διαιτητές/βοηθοί διαιτητές που κατατάσσονται στην κατηγορία Elite, ανέρχονται, σύμφωνα με υπολογισμούς της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, συνολικά σε περίπου €470.000 ή κατά μέσο όρο €16.800 για κάθε έτος, κάθε διαιτητής/βοηθός διαιτητής. Κατά συνέπεια, το συνολικό εισόδημα για όλους τους 42 διαιτητές/βοηθοί διαιτητές που ανήκουν στην κατηγορία Elite και διαιτήτευσαν αγώνες στην περίοδο 2013-2014 υπολογίζεται πέραν του ποσού του €1,4 εκατ.

Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των διαιτητών/βοηθών διαιτητών (306 την περίοδο 2013-2014), το ύψος των εισοδημάτων που φαίνεται να λαμβάνουν (πέραν του €1,4 εκατ. για τους 42 διαιτητές/βοηθούς διαιτητές) και του γεγονότος ότι φαίνεται να μην δηλώνονται τα εισοδήματα από διαιτησία, η απώλεια εσόδων του Κράτους εδώ και αρκετά χρόνια είναι σημαντική.

Εντοπίστηκαν διαιτητές που σταμάτησαν να διαιτητεύουν και οι οποίοι δεν δήλωναν τα εισοδήματα από διαιτησία, ενώ φαίνεται ότι διαιτητές που σταματούν τη διαιτησία συνεχίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ως Παρατηρητές Διαιτησίας σε αγώνες ποδοσφαίρου εξακολουθώντας να μην δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ