aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΟι καραγκιόζηδες των χιλιάδων ευρώ

Οι καραγκιόζηδες των χιλιάδων ευρώ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Σημαντικά και ενδιαφέροντα τα όσα είπε (και) χθες ο φίλτατος πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, που ήταν φιλοξενούμενος στον Super ΣΠΟΡ FM. Ωστόσο, έχω την άποψη πως σε μείζονος σημασίας θέματα, που αφορούν σε στημένους αγώνες, θα έπρεπε να κατονομάσει τους υπαίτιους. Αφού δεν το έκανε από αέρος, είναι καλό να το κάνει εκεί που πρέπει, στις αρμόδιες Αρχές, που έπρεπε ήδη να το έχει κάνει.

Το ξέσπασμα του προέδρου του ΠΑΣΠ φανέρωσε για άλλη μια φορά τα ρεζιλίκια και την τραγική εικόνα που παρατηρείται στο ποδόσφαιρό μας και αυτή αγγίζει από τις μικρότερες κατηγορίες μέχρι και την Α’ Κατηγορία. «Δεν γίνεται να παίζεις για 150 ευρώ τον μήνα και να παίρνει ο κάθε καραγκιόζης χιλιάδες ευρώ στην πλάτη σου», είπε χαρακτηριστικά ο Νεοφυτίδης.

Ποιοι είναι αυτοί οι καραγκιόζηδες; Αυτούς θα πρέπει να δώσετε ως ποδοσφαιριστές στην Αστυνομία. Λίγο ή πολύ τους γνωρίζεται, συναναστρέφεστε μαζί τους και αυτοί είναι που επιβάλλουν σε ποδοσφαιριστές να έχουν μειωμένη απόδοση για να έρθει το αποτέλεσμα ή οτιδήποτε άλλο στοιχηματίζουν. Ναι, δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη των ποδοσφαιριστών, δεν πρέπει να τα φορτώσουμε όλα σε αυτούς.

Αλλά βρε Σπύρο μου, όπως και να το κάνουμε στην πλειονότητα των περιπτώσεων εάν θέλουν οι ποδοσφαιριστές δεν στήνονται αγώνες. Με κάθε μυστικότητα μπορούν να αποταθούν σε σας, ως Σύνδεσμος, και να κατονομάσουν αυτούς τους καραγκιόζηδες όπως του χαρακτήρισες.

«Μόνο οι ποδοσφαιριστές μπορούμε να το λύσουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ναι, εσείς! Προχωρήστε τώρα, έστω και αργά, που άρχισε να μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι και κάποιοι ξέφυγαν, μπας και οι αρμόδιες Αρχές κάνοντας σωστά τη δουλειά τους να τους πιάσουν το πόδι.

Και ναι, έχεις απόλυτο δίκιο στην τοποθέτησή σου για τη συνέντευξή σου στην Guardian, με αποτέλεσμα να παραπεμφθείς για τιμωρία για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς και τότε κάποιοι ζούσαν σ’ έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο. Τώρα, που ξέφυγαν τα πράγματα, άρχισαν να το συνειδητοποιούν και να λαμβάνουν μέτρα.

Ακόμη, ο Σπύρος Νεοφυτίδης αποκάλυψε ότι δρομολογείται κατάργηση του πρωταθλήματος U-21 αφού οι ομάδες δεν δουλεύουν σωστά στις υποδομές. Έκανε αναφορά στους Λαΐφη, Σιέλη, Μακρή, Εφραίμ, λέγοντας ότι τις βάσεις τις έθεσαν στην Αγγλία και ακολούθως ήλθαν στην Κύπρο.

Είναι κι αυτό ένα σοβαρό ζήτημα. Με αφορμή την πιο πάνω τοποθέτηση, μου θύμισε ο Νεοφυτίδης τη δήλωση του προέδρου της ΚΟΠ προ μερικών ετών, για δημιουργία πρωταθλήματος «Εφεδρειών». Φαίνεται έμεινε κι αυτό στο συρτάρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ