aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι «ισορροπίες» του Ιδιάκεθ

Οι «ισορροπίες» του Ιδιάκεθ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το πρώτο και δύσκολο μέρος του φετινού μαραθωνίου καλείται να διανύσει η ΑΕΚ μέσα σε διάστημα 16 ημερών. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στην νεοφώτιστη Καρμιώτισσα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, η λαρνακιώτικη ομάδα έχει έναν αγωνιστικό Γολγοθά μπροστά της, με συνεχόμενους αγώνες εξαιτίας της αναβολής των δύο πρώτων φετινών της αναμετρήσεων.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η ΑΕΚ να κάνει τη δική της πρεμιέρα στο πρωτάθλημα μέσα από το νεόκτιστο γήπεδό της, το «ΑΕΚ Αρένα», ενώ στο… σπίτι της θα παραμείνει και όταν θα αντιμετωπίσει τη Δόξα (14/9), στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής.

Θα ακολουθήσουν δύο έξοδοι, πρώτα με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (18/9) και λίγες ημέρες μετά κόντρα στον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι (21/9) στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, για να επιστρέψει στην 5η αγωνιστική στο γήπεδό της ν’ αντιμετωπίσει την Ανόρθωση (25/9).

Πρόκειται κατά γενική ομολογία ένα «σκληρό» πρόγραμμα για τους Λαρνακείς που περιλαμβάνει και δύο ντέρμπι κόντρα σε ομάδες με υψηλές βλέψεις, όμως στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο εκφράζουν την άποψη ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών.

Η σωστή διαχείριση του ρόστερ είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή τον προπονητή Ιμανόλ Ινιάκεθ, προκειμένου η ομάδα να μην χάσει το μονοπάτι που οδηγεί προς την επίτευξη των στόχων της ΑΕΚ.

Ο Ισπανός τεχνικός, μέσα σε διάστημα σχεδόν δύο εβδομάδων θα πρέπει ισορροπήσει μεταξύ τριών θεμάτων: α) Η ομάδα να πάρει εύκολα ή δύσκολα τα αποτελέσματα που θέλει ανεξαρτήτως της απόδοσή της. β) Οι τραυματισμοί όσο το δυνατόν να αποφευχθούν για να υπάρχουν περισσότερες επιλογές και βάθος στον πάγκο.

Και γ) Οι παίκτες που προορίζονται για βασικοί να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες όταν το επιτρέπει η εξέλιξη του κάθε αγώνα, για να δοθεί έτσι χρόνο συμμετοχής σε όσο το δυνατόν πιο πολλούς αναπληρωματικούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ