aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι… εννέα πυροβολητές και ο «κιτρινοπράσινος» πλουραλισμός

Οι… εννέα πυροβολητές και ο «κιτρινοπράσινος» πλουραλισμός

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πέραν της εξαιρετικής πορείας που καταγράφει μέχρι στιγμής η ΑΕΚ, ιδιαίτερης αναφοράς αξίζει το μεγάλο ποσοστό ευστοχίας στο σκοράρισμα που παρουσιάζει, καθώς και η πολυφωνία.

Τόσο το βάθος που έχει φέτος στον πάγκο της (εξ ου και η δυνατότητα του συχνού ροτέισιον από τον Ιμανόλ Ιδίακεθ), όσο και ο πλουραλισμός και η πολυφωνία στο σκοράρισμα, είναι στοιχεία που της δίνουν ισχυρή ώθηση προς την επίτευξη των στόχων της που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση τροπαίων.

Την περασμένη Κυριακή απέναντι στην Ανόρθωση (4-1), με το που σκόραρε ο Άντερ Μουρίγιο, έγινε ο ένατος ποδοσφαιριστής που σκόραρε φέτος για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και σε αυτό τον τομέα, η ομάδα της Λάρνακας κατέχει την πρωτιά (δεύτερος ο ΑΠΟΕΛ με οκτώ σκόρερ και τρίτη η ΑΕΛ με επτά).

Εξαιρουμένου του Αντρέ Άλβες του οποίου η… κάννη παραμένει ακόμη μπουκωμένη, κάποιοι ποδοσφαιριστές, κυρίως οι μεσοεπιθετικοί «πυροβολούν» σε σταθερή βάση, ενώ στο σκοράρισμα συμμετέχουν οι κεντρικοί αμυντικοί της ΑΕΚ, οι ανασταλτικοί μέσοι, καθώς και κάποιοι από τους παγκίτες.

Η τύχη της ΑΕΚ μέχρι στιγμής δεν εξαρτάται από την καλή μέρα ενός μόνιμου σκόρερ, όπως συνέβαινε σε μεγάλο βαθμό πέρυσι με τον Άλβες ο οποίος αν και δεν είδε δίκτυα στο φετινό πρωτάθλημα, έχει καλή απόδοση και ανοίγει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του. Την περασμένη Κυριακή είχε 3-4 πολύ μεγάλες ευκαιρίες, όμως, δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει, κάτι που ίσως γίνει στα επόμενα παιχνίδια. Φανταστείτε να «μπει» στην… εξίσωση και ο περυσινός πρώτος σκόρερ των κιτρινοπράσινων τί πρόκειται να συμβεί!

Η ΑΕΚ φτιάχνει πολλές ευκαιρίες, τις αξιοποιεί σχεδόν στο έπακρο, οι παίκτες της είναι κοντά και μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως, αυτό που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς και διάφορους να χριστούν σκόρερ, είναι το ομαδικό πνεύμα και ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας όταν περνά το κέντρο του γηπέδου.

Οι εννέα σκόρερ της ΑΕΚ έως τώρα είναι οι: Ντανιέλ Μοϊσόφ (1), Άντερ Μουρίγιο (1), Χουάνμα Ορτίθ (1), Τζοάν Τομάς (1), Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης (1), Αλβέρτο Τέτε (1), Χόρχε Λαρένα (2), Βλαντιμίρ Μπόλιεβιτς (2), Ιβάν Τρισκόφσκι (2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ