aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι €200.000 του Σιμόν και οι μισθοί των προπονητών της Εθνικής Κύπρου

Οι €200.000 του Σιμόν και οι μισθοί των προπονητών της Εθνικής Κύπρου

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Για μετά τον αυριανό (19/11) εκτός έδρας αγώνα της Εθνικής Κύπρου με το Βέλγιο, με τον οποίο ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματος στα προκριματικά του Euro 2020, μετατίθενται οι εξελίξεις για το θέμα προπονητή στην εθνική ομάδα.

Το συμβόλαιο του Ραν Μπεν Σιμόν με την Ομοσπονδία ολοκληρώνεται και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Αν και ο πήχης τέθηκε ψηλά η Κύπρος δεν κατάφερε να πετύχει στο τέλος ούτε τον στόχο της 3ης θέσης, η οποία αν και δεν δίνει εισιτήριο πρόκρισης στην τελική φάση, αν μη τι άλλο θα ήταν ιστορική καθώς ουδέποτε τερμάτισε σε αυτήν.

Οι 10 βαθμοί συγκομιδή, εκ των οποίων οι έξι από το αδύναμο Σαν Μαρίνο, δεν αφήνουν κανένα ικανοποιημένο, όμως ο Ισραηλινός έχει την στήριξη αρκετών διεθνών, ενώ πιστώνεται την ανανέωση της ομάδας με αρκετούς νεαρούς.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος της ιστορίας

Ο Ραν Μπεν Σιμόν έχει ετήσιες απολαβές 200 χιλιάδες ευρώ που τον καθιστούν ως τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή από τους 27 που είχε η Κύπρος, καθώς στο συμβόλαιο υπάρχουν πριμ για κάθε νίκη της Εθνικής, αλλά και ψηλό μπόνους σε περίπτωση που προκρινόταν η Κύπρος στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το «ψαλίδισμα» στους μισθούς των προπονητών της Εθνικής

200 χιλιάδες ευρώ (χωρίς πριμ) ήταν ο μισθός του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος έκατσε στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου από τον Δεκέμβριο του 2004 μέχρι τον Απρίλη του 2011. Ακολούθησε ο Νίκος Νιόπλιας (2011-2014) με μισθό 150 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Η επιλογή Νιόπλια κρίθηκε αποτυχημένη και η ΚΟΠ στράφηκε στην κυπριακή αγορά με την επιλογή του Πάμπου Χριστοδούλου, ο οποίος στοίχιζε στην Ομοσπονδία 90 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για τη διετία 2014-16.

Η θετική παρουσία της Κύπρου στα προκριματικά του Γιούρο 2016 υπό τον Πάμπο Χριστοδούλου ενίσχυσε την άποψη πως η Κύπρος πρέπει να έχει στον πάγκο Κύπριο προπονητή με τον Χριστάκη Χριστοφόρου να παίρνει την σκυτάλη, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο έναντι 60 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο. Από τις 60 χιλιάδες του Χριστάκη η ΚΟΠ τριπλασίασε (και κάτι παραπάνω) τα διαθέσιμο κονδύλι για την πρόσληψη του Ραν Μπεν Σιμόν τον Ιούλιο του 2017.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ