aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι €18.000 του ΑΠΟΕΛ, οι €40.000 της Ομόνοιας και η «μαύρη» πρωτιά της ΑΕΚ

Οι €18.000 του ΑΠΟΕΛ, οι €40.000 της Ομόνοιας και η «μαύρη» πρωτιά της ΑΕΚ

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Πολλά γράφονται και λέγονται κάθε σεζόν για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι έχουν αδικηθεί, κάποιοι έχουν καθιερωθεί, ωστόσο η πικρή αλήθεια παρουσία τους στα κυπριακά γήπεδα είναι σχεδόν μηδαμινή, τουλάχιστον στις έξι μεγάλες ομάδες. Παρά τις προσπάθειες του ΠΑΣΠ αλλά και της ΚΟΠ, η παρουσία Κύπριων παικτών στους αγώνες ήταν πενιχρή.

Η Ομοσπονδία σε μια προσπάθεια να «αφυπνίσει» τους συλλόγους έχει καταρτίσει νόμο ο οποίος προνοεί την χρησιμοποίηση δύο και άνω παικτών στην αρχική ενδεκάδα αλλιώς παραπέμπεται στον Αθλητικό Δικαστή: «Καταγγελία κατά της (ομάδας) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της προκήρυξης  πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2018-19».

Σαφώς και αυτό επιφέρει πρόστιμα στις διοικήσεις των ομάδων, καθώς αν στην αρχική ενδεκάδα παραταχθεί ένας ποδοσφαιριστής, τότε ποσό που καλείται να πληρώσει η ομάδα είναι 2.000 ευρώ. Ωστόσο αν δεν υπάρχει κανείς παίκτες ανάμεσα στους πρώτους ένδεκα, τότε το πρόστιμο διπλασιάζεται και ανέρχεται στις 4.000 ευρώ.

Βάσει λοιπόν των πιο πάνω, η ιστοσελίδα μας, Goal.com.cy, κατέγραψε τα πρόστιμα που πλήρωσαν οι έξι ομάδες του πρώτου γκρουπ, αλλά και η Ανόρθωση στην ΚΟΠ για την λήξασα σεζόν, 2018-19. Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή και συγκεκριμένα από τις διοικήσεις που πλήρωσαν τα λιγότερα.

Την… πρωτιά κατέχει η Νέα Σαλαμίνα η οποία, χρησιμοποίησε σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια τουλάχιστον δύο Κύπριους και δεν έβγαλε ούτε σεντ από την… τσέπη, ενώ ακολουθεί η ΑΕΛ με 10.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ κατέβαλε το ποσό των 18.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερεις ομάδες, έβαλαν… βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η Ομόνοια πλήρωσε 40.000 ευρώ, η Ανόρθωση 42.000 ευρώ, ο Απόλλων 40.000 ευρώ και η ΑΕΚ 90.000 ευρώ.

Αλκή, Ερμής και Δόξα είναι οι τρεις άλλες ομάδες οι οποίες μαζί με τη Νέα Σαλαμίνα δεν χρειάστηκε να πληρώσουν πρόστιμο για τον πιο πάνω λόγο, ενώ μοιράστηκαν και το ποσό των 200.000 ευρώ ως επιβράβευση από την ΚΟΠ.

Αναλυτικά ο πίνακας:

ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΜΗΔΕΝ ΚΥΠΡΙΟΙ
ΑΠΟΕΛ 9 ματς 0 ματς
ΑΕΚ 15 ματς 15 ματς
Απόλλων 18 ματς 1 ματς
ΑΕΛ 5 ματς 0 ματς
Νέα Σαλαμίνα 0 ματς 0 ματς
Ομόνοια 12 ματς 4 ματς
Ανόρθωση 7 ματς 7 ματς

Σημείωση: Στον πιο πάνω πίνακα συμπεριλαμβάνονται ΜΟΝΟ οι αγώνες πρωταθλήματος και των πλέι οφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ