aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι άνθρωποι του προέδρου

Οι άνθρωποι του προέδρου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ήρθε προχθές το 4-4 της ΑΕΚ με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και πριν αλέκτωρα φωνήσαι, τα ρεπορτάζ στο διαδίκτυο ήθελαν τον Άντρο Καραπατάκη έξαλλο, να παίρνει μέτρα. Με στόχο να βελτιωθεί τάχιστα η εικόνα της ομάδας. Λογικό, αλλά ας μην πάει το μυαλό των ΑΕΚτζήδων ότι θα γίνουν κοσμογονικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου της Λάρνακας.

Η πορεία του στην προεδρία άλλωστε έδειξε όλα αυτά τα χρόνια πως δεν είναι… Πρόδρομος Πετρίδης. Δεν συνηθίζει να αλλάζει σαν τα πουκάμισα τους τεχνικούς διευθυντές, προπονητές, βοηθούς προπονητές, γυμναστές, αναλυτές, γιατρούς κ.λπ. Είναι άλλης φιλοσοφίας.

Ότι θα προσπαθήσει «κεκλεισμένων των θυρών» να βρει τη λύση, ναι. Ότι είναι πιθανό να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές και να τους φέρει προ των ευθυνών τους, ναι. Ότι για ακόμη μία φορά θα προσπαθήσει να στηρίξει τους συνεργάτες του και να τους δώσει χρόνο, ναι.

Θα αφήσει για παράδειγμα τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ να κάνει πράξη αυτό που δήλωσε στην προψεσινή συνέντευξη Τύπου: «Θα προσπαθήσω να βρω μια εξήγηση». Ασφαλώς και δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Βάσκος προπονητής. Δεν μπορεί να παρουσιάζει ομάδα που κινδυνεύει με διασυρμό από οποιονδήποτε αντίπαλο, πολύ περισσότερο από υποδεέστερο (βάσει στόχων, προϋπολογισμού, ρόστερ κ.λπ).

Όπως έπραξε και στο παρελθόν ο Καραπατάκης, όμως, δεν θα βιαστεί να δείξει την πόρτα της εξόδου στην τεχνική ηγεσία. Σίγουρα θα ελπίζει να μην το μετανιώσει νωρίς-νωρίς, καθώς έρχεται σαββατιάτικη έξοδος στην έδρα του ΑΠΟΕΛ, που μπορεί από τη μια να φέρει τα πάνω κάτω και από την άλλη να διογκώσει τον προβληματισμό…

Πέραν του προπονητή, βεβαίως, στην κουβέντα μπαίνει και δυναμικά μάλιστα, ο Άντερ Μουρίγιο. Ο άνθρωπος που σχεδίασε το έμψυχο δυναμικό, δεν μπορεί να μένει στην… απ’ έξω, όταν η ομάδα παρουσιάζεται με σοβαρές απουσίες, οι οποίες δεν αναπληρώνονται αξιοπρεπώς.

Άλλωστε, τα ρεπορτάζ τόνιζαν τον περασμένο Μάιο ότι ο Βάσκος τεχνικός διευθυντής είχε πρώτιστο μέλημά του την πληθώρα επιλογών. Θέλοντας φυσικά να αντεπεξέλθει η ΑΕΚ σε περίπτωση επανάληψης του φαινομένου των πολλών τραυματισμών, που στοίχισαν στην περασμένη σεζόν. Κάτι που για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Εξ ου και η δριμεία κριτική των οπαδών της ΑΕΚ στο πρόσωπό του, που επιμένουν ότι «μαθαίνει πάνω μας», αφού δεν είχε δουλέψει ξανά στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Ο Μουρίγιο, όμως, κλείνει τα αφτιά του στοχεύοντας στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο. Επομένως, στους ανοιξιάτικους μήνες του 2020 θα σηκώνει για τα καλά συζήτηση για το αν… έμαθε ή αν δεν έμαθε πάνω στην ομάδα της Λάρνακας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ