aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΟι 5 αλήθειες για τους φακέλους της UEFA

Οι 5 αλήθειες για τους φακέλους της UEFA

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Κάθε φορά που η ΚΟΠ παραλαμβάνει φάκελο από την UEFA για αγώνα οικείας διοργάνωσης, με τη σήμανση «έγινε προσπάθεια να χειραγωγηθεί το αποτέλεσμα προκειμένου να υπάρξουν διεφθαρμένα κέρδη από στοιχηματική δραστηριότητα», στην πραγματικότητα συμβαίνουν τα ακόλουθα:

Πρώτο: Επιβεβαιώνεται η αδυναμία των Αρχών να στοιχειοθετήσουν υπόθεση. Όσοι προετοιμάζουν το έδαφος ή και συμμετέχουν στην «έντονη και ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα», δυστυχώς παραμένουν αόρατοι, καλά οργανωμένοι και ανενόχλητοι.

Δεύτερο: Η Ομοσπονδία συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να διαδραματίσει αποτρεπτικό ρόλο, όσο κι αν το επιδιώκει. Παρά την απόφασή της για επιβολή εξοντωτικών ποινών στους συλλέκτες φακέλων, επί της ουσίας δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα διότι οι αναφορές που λαμβάνει δεν καταλογίζουν ευθύνη, νομικής βάσεως, σε κανένα σύλλογο (εξ όσων μας ανακοινώνει).

Στο -απομακρυσμένο θεωρώ- ενδεχόμενο που αρχίσει να αφαιρεί βαθμούς από ομάδες βάσει ενδείξεων για το ποντάρισμα, που δεν στοιχειοθετούν δική τους εμπλοκή σε στημένο αγώνα, θα τιναχθεί το πρωτάθλημα στον αέρα, με τον ρυθμό που έρχονται οι φάκελοι.

Τρίτο: Αποδεικνύεται εκ νέου πως η αύξηση των ομάδων, σε ένα πρωτάθλημα με τόσο εμφανή τη διαφορά δυναμικότητας των μισών σχεδόν ομάδων από τις υπόλοιπες, δίνει ακόμα μεγαλύτερο πρόσφορο έδαφος στο φαινόμενο των φακέλων. Οι ψηφοφόροι του Κουτσοκούμνη ξέρουν τι έπρεπε να κάνουν και δεν το έπραξαν.

Τέταρτο: Η μοναδική ελπίδα για τον περιορισμό ή την εξάλειψη του φαινομένου και τον εντοπισμό ενόχων, παραμένει στα αζήτητα των βουλευτών και των πολιτικών και λέγεται άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Να δοθεί δηλαδή στην Αστυνομία η ευχέρεια, με εισαγγελική απόφαση, να παρακολουθήσει συνδιαλέξεις και οποιονδήποτε άλλο τρόπο αλληλογραφίας και επικοινωνίας υπόπτων.

Πέμπτο: Πέρα από αξιοπιστία, το κυπριακό πρωτάθλημα χάνει και ως εμπορικό προϊόν. Το δείχνει και η -άξια επαίνου- απόφαση της Ομοσπονδίας να το στηρίξει διαμοιράζοντας το πλεόνασμα του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ