aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι 38 παίκτες του «Big 6» που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν

Οι 38 παίκτες του «Big 6» που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το μετεγγραφικό «παράθυρο» για ενίσχυση των κυπριακών ομάδων έκλεισε τα μεσάνυχτα της Κυριακής (31/1). Ότι «ψώνια» πρόλαβαν και ήθελαν να κάνουν έκαναν, έτσι θα πορευτούν με το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό τους μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στο κεφάλαιο «ανανεώσεις συμβολαίων» δεν παρατηρήθηκε κινητικότητα στις ομάδες του «Βig-6», έτσι είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές το συμβόλαιο των οποίων λήγει στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μοναδική ομάδα που έχει ήσυχο το κεφάλι της είναι η ΑΕΛ. Θυμίζουμε πως από την 1 Ιανουαρίου 2021 όσοι παίκτες διανύουν τους τελευταίες μήνες των συμβολαίων τους μπορούν να συμφωνήσουν με ομάδα της αρεσκείας τους για το επόμενο πρωτάθλημα.

Το Goal.com.cy καταγράφει τους ποδοσφαιριστές του Big-6 οι οποίοι μπαίνουν στο τελευταίο τεράμηνο του συμβολαίου τους.

ΑΠΟΛΛΩΝ

Αρκετά είναι τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα που λήγουν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές θα μείνουν ελεύθεροι τον Μάη με πιο «ηχηρά» τα ονόματα των Έκτορ Γιούστε, Γιάννη Γιαννιώτα και Εστεμπάν Σατσέτι. Διαγράφηκαν από το ρόστερ οι Λάρσον και Γκακπέ, όμως δεν πρόκυψε ανακοίνωση λύσης της συνεργασίας.

Τα συμβόλαια που λήγουν

Έκτορ Γιούστε, Γιάννης Γιαννιώτας, Γιώργος Βασιλείου, Εστεμπάν Σατσέτι, Φλορεντίν Ματέι, Τσάρλισον Μπένσοπ, Ντιεγκο Μπίσεσβαρ (δανεικός από τον ΠΑΟΚ), Σερζ Γκακπέ (εκτός πλάνων).

ΑΕΛ

Η τακτική του Ανδρέα Σοφοκλέους το περασμένο Καλοκαίρι όταν σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που έληγαν τα συμβόλαια πρόσφερε πρόωρη επέκταση συνεργασίας με ταυτόχρονη μείωση απολαβών έπιασε τόπο. Μόλις ένα συμβόλαιο ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ εκπνέει στο τέλος της σεζόν. Πρόκειται για τον Ράιαν Μάε για τον οποίο μάλιστα οι γαλαζοκίτρινοι έχουν το δικαίωμα ανανεώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

Τα συμβόλαια που λήγουν

Ράιαν Μάε.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Εννέα ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης μένουν ελεύθεροι στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Στη λίστα των παικτών που διατηρούν συμβόλαιο για άλλους τέσσερις μήνες με την «Κυρία» υπάρχουν βασικότατοι ποδοσφαιριστές. Στην περίπτωση του Μανιά η Ανόρθωση έχει δικαίωμα ανανέωσης της συνεργασίας, ενώ Γκιόργκι Κβιλιτάια και Ασάφ Τζουρ αγωνίζονται στους κυανόλευκους με τη μορφή δανεισμού. Ο Γεωργιανός επιθετικός αφήνει άριστες εντυπώσεις και είναι δεδομένο ότι θα καταβληθεί προσπάθεια είτε για ανανέωση του δανεισμού του είτε ακόμα και αγοράς των δικαιωμάτων του εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι

Τορνίκε Οκριασβίλι, Δημήτρης Χριστοφή, Ρενάτο Μαργκάσα, Μπράνκο Βργκοτς, Γιώργος Γκαλίτσιος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Μανιάς, Γκιοργκι Κβιλιτάια (δανεικός από τη Γάνδη), Ασάφ Τζουρ (δανεικός από την Χάποελ Ρανανά)

ΟΜΟΝΟΙΑ

Έξι συμβόλαια ποδοσφαιριστών της έχει να διαχειριστεί η Ομόνοια στο τέλος της σεζόν. Τα τέσσερα εξ αυτών αφορούν βασικούς μεν ποδοσφαιριστές, αλλά σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία. Πρόκειται για τους Τζόρντι Γκόμεθ, Τιάγκο Φερέιρα, Τόμας Χούμποτσαν και Βίτορ Γκόμες. Οι πρώτοι τρεις δεν βγαίνουν από την ενδεκάδα και σαφώς διεκδικούν με αξιώσεις νέο συμβόλαιο. Δύσκολα θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Χάρη Μαυρία, αφού έχασε τη θέση βασικού. Όσον αφορά την περίπτωση του Λούφτνερ, το συμβόλαιο του με την Κοπεγχάγη λήγει το Καλοκαίρι του 2022, επομένως οι Δανοί εάν δεν τον υπολογίζουν πιθανόν να επιδιώξουν να τον πωλήσουν.

Τα συμβόλαια που λήγουν

Τζόρντι Γκόμεθ, Τόμας Χούμποτσαν, Χάρης Μαυρίας, Βίτορ Γκόμες, Τιάγκο Φερέιρα, Μίχαελ Λούφτνερ (δανεικός από Κοπεγχάγη).

ΑΕΚ

Μπόλικη δουλειά θα έχει ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι συνεργάτες του στο τέλος της τρέχουσας σεζόν σχετικά με τα συμβόλαια των παικτών του υφιστάμενου έμψυχου δυναμικού που ολοκληρώνονται στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Οκτώ παίκτες μένουν ελεύθεροι και σαφώς η απόδοσή τους μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα είναι καθοριστική για τις αποφάσεις του Κύπριου προπονητή.

Τα συμβόλαια που λήγουν

Τόνιο Ραμίρες, Ακοράν Ρέγιες, Αντρέας Χριστοδούλου, Ντανιέλ Μοϊσόφ, Κάρλες Πλάνας, Μάριος Αντωνιάδης, Σιμραντζίτ Τάντι, Χοσέ Ναράνχο (δανεικός από την Τενερίφη).

ΑΠΟΕΛ

Το τελευταίο πράγμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή στον ΑΠΟΕΛ είναι τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν το ερχόμενο Καλοκαίρι. Οι γαλαζοκίτρινοι διανύουν τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων τουλάχιστον 50 χρόνων. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης άρχισε ήδη το… κτίσιμο του ΑΠΟΕΛ για τη νέα σεζόν και ασφαλώς κάθε αγώνας αποτελεί κριτήριο για το μέλλον τους. Το ερχόμενο Καλοκαίρι θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον έξι ποδοσφαιριστών, ενώ ο Ανουάρ ανήκει στη Βαγιαδολίδ με εξωπραγματική ρήτρα αγοράς.

Τα συμβόλαια που λήγουν

Γκάγιας Ζαχίντ, Γιώργος Μερκής, Εμίλιο Ενσούε, Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς, Δημήτρης Πρινιωτάκης, Ανουάρ Τουχαμί (δανεικός από Βαγιαδολίδ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ