aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΌχι και δεν παίρνουν τίποτα από το στοίχημα!

Όχι και δεν παίρνουν τίποτα από το στοίχημα!

Στα πολλά που λέχθηκαν για το θέμα του στοιχήματος και των ποινών που θα θεσπιστούν για πάταξη της χειραγώγησης αγώνων που αποφέρει κέρδη σε επιτήδειους καταστρέφοντας το ποδόσφαιρο και σωματεία, έγινε αναφορά πως «τα σωματεία είναι στο στοίχημα των εταιρειών αλλά δεν έχουν έσοδα από αυτή τη συμμετοχή».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Athlitiki.com, «υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία και δεν υπάρχει θέμα να αφαιρεθούν ομάδες από το στοίχημα, οπότε αυτή η απαίτηση που προβάλλεται κατά καιρούς είναι άνευ ουσίας».

Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει λανθασμένη εντύπωση πως τα σωματεία δεν έχουν έσοδα από το νόμιμο στοίχημα: «Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Κύπρου και μετά από έντονες προσπάθειες της ΚΟΠ όταν θα περνούσε ο σχετικός νόμος από τη Βουλή εξασφαλίστηκαν έσοδα για τις ομάδες του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα ποσοστό 2% από τα κέρδη που έχει το Κράτος από τη νόμιμη στοιχηματική δραστηριότητα αποδίδεται στον αθλητισμό. Από αυτό το 2%, το 1,5 κατανέμεται στα ποδοσφαιρικά σωματεία με κριτήρια της ΚΟΠ. Τα χρήματα, όμως, δεν πάνε απευθείας στα ταμεία της ΚΟΠ και των σωματείων από την στοιχηματική Αρχή της Κύπρου. Το Κράτος απαίτησε ότι τα ποσά που δικαιούνται τα σωματεία που έχουν οφειλές στο κράτος θα πηγαίνουν έναντι αυτών των οφειλών. Αν λοιπόν μια ομάδα οφείλει στον ΦΠΑ ή σε άλλους κρατικούς φορείς, δεν παίρνει στο χέρι τα λεφτά που της αναλογούν από τα έσοδα του στοιχήματος αλλά πηγαίνουν έναντι των οφειλών της στο κράτος και μειώνεται το χρέος. Είναι λάθος, λοιπόν, η θέση ότι δεν παίρνουν τίποτε τα σωματεία από τη συμμετοχή τους στο στοίχημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ