aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΌχι άλλη «βαθμολογία της χαράς»

Όχι άλλη «βαθμολογία της χαράς»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ομολογώ πως κοιτάζοντας τον βαθμολογικό πίνακα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας θυμάμαι τον «καθρέφτη της χαράς». Τον εφεύρεσαν πριν από μερικά χρόνια οι Ιάπωνες και δείχνει το πρόσωπο χαμογελαστό και ευδιάθετο, ακόμα και αν είναι σκυθρωπό ή κακοδιάθετο. Για να τους δημιουργεί, λέει το ρεπορτάζ, θετική ψυχολογία. Έτσι, λοιπόν, είναι σαν να φτιάχτηκε η «βαθμολογία της χαράς» για τους ανταγωνιστές της Πάφος FC στη μάχη της παραμονής. Δεν φταίνε αυτοί, βεβαίως, ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως οι γαλάζιοι είναι ουραγοί, ενώ… δεν είναι.

Δεν ξέρω ασφαλώς ποια θα είναι η έκβαση της έφεσης που άσκησαν οι Παφίτες, για τον μηδενισμό στο ματς με την ΑΕΚ (το 1-1 έγινε 0-3) και το πλην έξι, που συνολικά τους φέρνoυν με εφτά βαθμούς λιγότερους από όσους μάζεψαν στο γήπεδο. Είναι κρίμα όμως να υποβιβαστεί μία ομάδα για ένα παράβολο που δεν πληρώθηκε. Είναι άδικο να αλλοιώνεται τόσο πολύ η βαθμολογία, για μία παράλειψη. Ασφαλώς, δεν λέω να μην τηρούνται οι κανονισμοί. Προς Θεού! Εκείνο που υποστηρίζω είναι πως ο συγκεκριμένος είναι υπερβολικά αυστηρός. Π.χ., μπορούσε να ίσχυε μόνο ο μηδενισμός.

Αυτό όμως έγινε και μάλλον δεν αλλάζει. Ωστόσο, μήπως ήρθε ο καιρός για την ΚΟΠ να προστατέψει το προϊόν της; Οι ομοσπονδιακοί παράγοντες του ποδοσφαίρου μπορούν να κάνουν το βήμα και να περάσουν στο επόμενο στάδιο. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μπορεί να φροντίσει για την… πρόληψη και όχι για τη θεραπεία της ασθένειας. Να ενημερώνει δηλαδή εγκαίρως τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στις διοργανώσεις της ποιοι ποδοσφαιριστές ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάποιο παιχνίδι. Για να κρίνονται τα ματς στο γήπεδο και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Για να είναι το αποτέλεσμα των αγώνων προϊόν κόπου και όχι… χάρτινο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ