aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

O Xαραλαμπίδης προειδοποιεί…

Ο άλλοτε «πράσινος» Κώστας Χαραλαμπίδης, αντιμετώπισε πρόσφατα τους Πολωνούς με την ΑΕΚ Λάρνακας, σκιαγραφεί το προφίλ της πιθανής αντιπάλου του «τριφυλλιού» και τονίζει στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» πως αν οι «πράσινοι» είναι σοβαροί θα πάρουν την πρόκριση

Σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί σε βάρος της Γιαγκελόνια, αν οι Πολωνοί είναι τελικά οι αντίπαλοι των «πράσινων» στον Γ’ προκριματικό του Europa League, εμφανίστηκε ο Κώστας Χαραλαμπίδης! Ο αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, παίζει πλέον στην ΑΕΚ Λάρνακας και πριν από λίγο καιρό αντιμετώπισε τους Πολωνούς σε φιλικό παιχνίδι των δυο ομάδων στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους. Σύμφωνα με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, η ομάδα από το Μπιάλιστοκ μόνο… τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ωστόσο όπως τόνισε, οι «πράσινοι» έχουν τη δυνατότητα να την αποκλείσουν αν εμφανιστούν σοβαροί και παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης, που αγωνίστηκε από το 2005 ως το 2007 στον Παναθηναϊκό κι είχε 50 συμμετοχές με 2 γκολ και 9 ασίστ, υπογράμμισε πως η Γιαγκελόνια είναι ομάδα που βασίζεται στο πρέσινγκ και τη δύναμη, ωστόσο στάθηκε αρκετά στην παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη λέγοντας πως αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα του φετινού Παναθηναϊκού.

«Στο φιλικό που αντιμετωπίσαμε εμείς τη Γιαγκελόνια, ο προπονητής της έπαιξε με δυο διαφορετικές ενδεκάδες και δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα αλλά κάποια βασικά στοιχεία για το παιχνίδι της φάνηκαν. Το σύστημά τους είναι κατά βάση το 4-4-2 και στόχος της ομάδας είναι να ψάξει από πίσω τους δυο επιθετικούς που χρησιμοποιεί για να δημιουργήσουν προβλήματα στον αντίπαλο. Η Γιαγκελόνια, είναι μια ομάδα που έχει πάρα πολύ καλά τρεξίματα, παίζει σε υψηλή ένταση και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της την πίεση στον αντίπαλο», είπε αρχικά για τους Πολωνούς ο Χαραλαμπίδης και πρόσθεσε:

«Δεν είναι τυχαίο πως πέρσι διεκδίκησε το πρωτάθλημα ως το τελευταίο παιχνίδι. Θεωρώ, όμως, πως ένας καλός Παναθηναϊκός θα καταφέρει να προκριθεί αν θα είναι αυτή η αντίπαλός του. Μπορεί να είναι μια καλή ομάδα η Γιαγκελόνια, αλλά αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί σοβαρός και όπως πρέπει να είναι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα και θα πετύχει τον στόχο του».

Αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να προσέξει το «τριφύλλι», είπε: «Η Γιαγκελόνια έχει δυο ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την Κύπρο και τους γνωρίζω καλά. Τον Ρούνιε στην άμυνα και τον Σέρινταν στην επίθεση. Αμφότεροι είναι καλοί παίκτες, ο Σέρινταν κινείται πολύ στον χώρο, έχει πολύ καλά τελειώματα και θέλει προσοχή. Πιστεύω πως στη δεύτερη χρονιά του στην Πολωνία θα είναι καλύτερος, οπότε θα πρέπει να τον προσέξει ο Παναθηναϊκός».

«Τώρα θα δείτε το έργο του Ουζουνίδη»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης στάθηκε αρκετά και στην παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό. Ο άλλοτε «πράσινος» μεσοεπιθετικός, υποστήριξε πως το έργο του 48χρονου τεχνικού θα φανεί ακόμα περισσότερο τη φετινή σεζόν στο «τριφύλλι», αποθεώνοντας τις γνώσεις και τη μεθοδολογία με την οποία δουλεύει ο Εβρίτης προπονητής. Μάλιστα τόνισε πως από τη στιγμή που το τεχνικό τιμ κάνει σωστή δουλειά, τα πάντα είναι στα πόδι των ποδοσφαιριστών έτσι ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό.

«Σίγουρα! Ο κ. Ουζουνίδης είναι γνώστης του αντικειμένου. Ξέρει πολύ καλά και την ελληνική πραγματικότητα και το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Αντιλαμβάνεται που είναι κι αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα του. Δουλεύει πάρα πολύ καλά, έχει μεθοδικότητα και πιστεύω πως το έργο του θα φανεί πολύ σύντομα. Έχει πολύ καλή μεθοδολογία και αυτό θα το δείτε ακόμα περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. Αυτό που χρειάζεται τώρα ο Παναθηναϊκός, είναι να δείξουν οι παίκτες του πως θέλουν να πετύχουν πράγματα και στην Ευρώπη, να καταφέρουν τον στόχο τους και να μπορούν μετά να το μεταφέρουν αυτό που θα έχουν πετύχει σε όλη τους την καριέρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα έχει σταθερότητα»

Μπορεί να λείπει πια μια 10ετία από την Ελλάδα, πλην όμως, ο Χαραλαμπίδης παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό κι αναφέρθηκε και σε ένα σημείο που θεωρεί πλεονέκτημα για το «τριφύλλι». «Παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό όσο μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου, ξέρω αρκετά για την ομάδα και για τις αλλαγές που έγιναν τελευταία. Θεωρώ πως είναι πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό που έχει την ίδια βασική τετράδα στην άμυνά του. Θα έχει περισσότερη σταθερότητα όλη η ομάδα», τόνισε για το «τριφύλλι» ο 36χρονος διεθνής Κύπριος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ