aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Τρισκόφσκι φώναξε ό«Χ»ι! (vid & pics)

Ο Τρισκόφσκι φώναξε ό«Χ»ι! (vid & pics)

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Απόλλωνα, αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Ο βαθμός που πήρε στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης η γηπεδούχος, της επέτρεψε να πιάσει ξανά κορυφή, έχοντας συγκάτοικο την Ανόρθωση.

Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο υπεροχής και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται σε γενικές γραμμές δίκαιο. Ο Απόλλων παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Αταλάντα και στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός. Κατάφερε να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να κάνει το παιχνίδι που ζητούσε ο Αυγουστή. Κράτησε μπάλα, είχε πολλά τρεξίματα, έφτιαξε φάσεις και προηγήθηκε με τον Μάγκλιτσα στο 20ό λεπτό.

Οι πιέσεις που έβαζαν οι παίκτες του Απόλλωνα έφερναν αποτέλεσμα με την ΑΕΚ να… ψάχνεται. Από το 25’ και έπειτα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Είχαν δοκάρι με τον Χέφελ στο 33’ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γιάκολις έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ιδιάκεθ βλέποντας την ομάδα του να μην αποδίδει όσα περίμενε αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή σχηματισμού. Έβαλε τον Νέλσον, απέσυρε τον Λαρένα και γύρισε το σύστημα σε 4-1-4-1, κάτι που συνέβαλε στη δημιουργία ευκαιριών. Το δεύτερο μέρος ανήκε στην ΑΕΚ που πίεσε και προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, ενώ ο Απόλλων από την πλευρά του θέλησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις περισσότερο, μιας και έβγαλε κούραση στην επανάληψη και η απόδοσή του έπεσε αισθητά.

Η ΑΕΚ δεν ήθελε με τίποτα να γνωρίσει δεύτερη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα και πάλι από τον Απόλλωνα. Πίεσε στα τελευταία στάδια και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Αφού προειδοποίησε στο 79’ με τον Τολμές, ήρθε στο 81’ ο Τρισκόφσκι με κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Βάλε να φέρει το ματς στα ίσα. Ένα γκολ που θα μπορούσε να αποφύγει ο έμπειρος τερματοφύλακας του Απόλλωνα, μιας και η κεφαλιά κάθε άλλο παρά άπιαστη ήταν.

Το ισόπαλο 1-1 αφήνει και τις δυο ομάδες ικανοποιημένες μιας και η ΑΕΚ κατάφερε να αποφύγει την ήττα στο φινάλε, ενώ ο Απόλλων έβγαλε δύσκολη εβδομάδα, έχοντας θετικά αποτελέσματα σε Κύπρο και Ευρώπη. Πλέον, οι δυο ομάδες έχουν τη ευκαιρία να πάρουν ανάσες στη διακοπή (λόγω των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου), να ξεκουραστούν όσο μπορούν και να γεμίσουν μπαταρίες ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί.

Σε σχέση με το παιχνίδι με την Αταλάντα, ο Απόλλων είχε πέντε αλλαγές στο αρχικό του σχήμα. Κάτι που δείχνει το βάθος που έχει αυτή η ομάδα σε όλες τις γραμμές και πόση ποιότητα διαθέτει. Άλλαξε ο Αυγουστή τη μισή του ομάδα και ουσιαστικά δεν φάνηκε ιδιαίτερα η κούραση που ίσως να περίμενε κανείς να δει από το ματς της περασμένης Πέμπτης. Από την πλευρά του, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ έκανε μόλις μία αλλαγή στο αρχικό του σχήμα βάζοντας τον Τρισκόφσκι στη θέση του Νέλσον.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Αντωνιάδης, Μοΐσοφ, Καταλά, Λαρένα (46′ Νέλσον), Ακοράν, Τέτε (75′ Mαλόκου), Τρισκόφσκι, Χέφελ, Λαμπάν, Φλοριάν.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Ζάντερ, Γιάκολις (63′ Βασιλείου), Σατσέτι, Άλεφ, Σκέμπρι, Ντα Σίλβα (77′ Άλαν), Μάγκλιτσα (66′ Σελάγια).

Σκόρερ: 81′ Τρισκόφσκι / 20′ Μάγκλιτσα.

Κίτρινες: 28′ Τέτε, 31′ Φλοριάν, 61′ Αντωνιάδης, 68′ Καταλά, 87′ Μοϊσόφ / 45′ + 2 Γιούστε, 80′ Ρομπέρζ, 87′ Σατσέτι, 87′ Άλαν, 90′ + 2 Σελάγια (3η).

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Τέταρτος: Λούκας Σωτηρίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Πανίκος Καΐλης.

Δείτε το φωτορεπορτάζ και το Live!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ