aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Τρισκόφσκι δεν... συγχωρεί

Ο Τρισκόφσκι δεν… συγχωρεί

Ένα πέναλτι που σφυρίχθηκε από τον Δημήτρη Κουμή κατόπιν «παρέμβασης» του VAR (ο Βίτορ Ζορζ τον έστειλε στο onfield review) και η εκτελεστική δεινότητα του Ιβάν Τρισκόφσκι (72΄), έβαψαν ψες με… κιτρινοπράσινο χρώμα το παιχνίδι στη Λάρνακα. Ο αρχηγός της ΑΕΚ που κέρδισε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μποβέδα, δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη 1-0 επί του μαχητικού Ολυμπιακού. Το σύνολο του Νταβίδ Καταλά παρέμεινε αήττητο με τη συμπλήρωση τεσσάρων αγώνων, ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στρέφει την προσοχή στο ντέρμπι της Παρασκευής με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Απόλλωνα.

Οι μαυροπράσινοι, παρά το γεγονός πως απείλησαν μία φορά όλη κι όλη (Γουακάσο 39΄) ήταν καλά οργανωμένοι αμυντικά, έκλεισαν τους διαδρόμους και ήλεγχαν το ματς μέχρι το σημείο που έμειναν με παίκτη λιγότερο. Στο 54ο λεπτό, ο διαιτητής είδε πάτημα του Σαμπίνια στον Τρισκόφσκι, βγάζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον υψηλόσωμο στόπερ. Απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, όπως και η υπόδειξη πέναλτι που ακολούθησε. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Λαρνακείς κυριάρχησαν, χάνοντας τέσσερις ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο τέρμα (Εγγλέζου 56΄, 90΄+1, Ρομό 83΄, 87΄).

Η ΑΕΚ, γενικώς, κινήθηκε στην απόλυτη μετριότητα μέχρι και τα αρχικά στάδια του δεύτερου μέρους, βάζοντας τον κόσμο της σε μεγάλη αγωνία. Έως εκείνο το σημείο, η ομάδα της Λάρνακας δημιούργησε όλες κι όλες τρεις φάσεις (Εγγλέζου 21΄, Φαράζ 43΄, Ντάρμπισαϊρ 48΄), δείχνοντας μεγάλη δυσκολία στη μεταφορά της μπάλας υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Εγκλωβίστηκε από την τακτική του Ολυμπιακού, δεν έβγαλε έξυπνες επινοήσεις και κυρίως εκείνους τους συνδυασμούς που θα έβγαζαν ξεκάθαρη θέση. Όλα αυτά, όπως προαναφέραμε, μέχρι την αποβολή του Σαμπίνια.

Σημείο, στο οποίο στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι μέχρι την αποβολή. Ελέγχαμε τον ρυθμό και το παιχνίδι. Από εκεί άλλαξαν οι ισορροπίες», παραδέχθηκε ο Πετράκης. Και συνέχισε: «Προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους. Δεν καταφέραμε να βρούμε τις ευκαιρίες. Μοιραία γνωρίσαμε την ήττα. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Μέχρι το τέλος τα έδωσαν όλα. Κοιτάζουμε μπροστά και το επόμενο σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στην Ομόνοια».

Ο Καταλά, από την άλλη, εκθείασε την προσπάθεια των παικτών του, υπογραμμίζοντας πως πίστεψαν και κέρδισαν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως το περίμενε. «Ψάξαμε αρχικά το γρήγορο γκολ, δεν το πετύχαμε, δεν βρήκαμε τους τρόπους. Είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια και πέραν μιας ευκαιρίας από κόρνερ, δεν απειληθήκαμε. Είχαμε ευκαιρίες, γι’ αυτό πήραμε τη νίκη. Έκαναν απίστευτη προσπάθεια οι παίκτες μας και τους συγχαίρω. Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε. Αυτός είναι ο δρόμος. Περιμένω πως θα υποφέρουμε σε όλα τα παιχνίδια. Μεγαλώνουμε σαν ομάδα, σήμερα ήταν ένα πάρα πολύ καλό βήμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως σωστά ακυρώθηκαν δύο τέρματα που πέτυχε ο Ντάρμπισαϊρ αφού ισάριθμες φορές ήταν σε θέση οφσάιντ (6΄, 59΄).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ