aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Τολμές ισοπεδώνει με… machine gun! (pics+video)

Ο Τολμές ισοπεδώνει με… machine gun! (pics+video)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Αγχώθηκε αλλά πήρε τη νίκη η ΑΕΚ επί της Δόξας (3-1) στο Μακάρειο στάδιο, παιχνίδι το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο 14ο λεπτό, αλλά η Δόξα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (29’) και να βάλει δύσκολα στους κιτρινοπράσινους. Ωστόσο με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος πήρε το τρίποντο, ενώ η ομάδα του Χατζηλούκα δεν κατάφερε να πετύχει βαθμολογικό όφελος.

Ρυθμό μπορεί να μην είχε το πρώτο 45λεπτο, αλλά είδαμε δύο γκολ, το ένα δε εκπληκτικό. Ας τα πάρουμε όμως με την αρχή στην πρώτη καλή ευκαιρία της ΑΕΚ, όταν η ο Τέτε μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε ψηλά έξω. Στην δεύτερη τους ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μετά από συρτή σέντρα-σουτ του Μπόλιεβιτς, η οποία κατέληξε στον Τολμές και από κοντά με πλασέ πέτυχε το 8ο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα. Η Δόξα απείλησε για πρώτη φορά στο 29ο λεπτό με το εκτός περιοχής συρτό σουτ του Πίκολι το οποίος πέρασε μόλις έξω από την εστία του Κολίνας. Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Ασαμόα στο 36’ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αφήνοντας τον Ισπανό τερματοφύλακα της ΑΕΚ… στήλη άλατος.

Οι κιτρινοπράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο πήραν ξανά προβάδισμα μόλις στο 54ο λεπτό όταν ο Μπόλιεβιτς έκανε την σέντρα, οι ποδοσφαιριστές της Δόξας δεν απομάκρυναν και ο Καταλά με κοντινό πλασέ έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, και στο 71ο λεπτό ο… συνήθης πλέον ύποπτος, Τολμές, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα της Δόξας η οποία δεν απομάκρυνε την μπάλα, και ο Γάλλος από κοντά πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και το δεύτερο προσωπικό του για απόψε. Ένα σημαντικό στατιστικό για να αναφέρουμε, είναι ότι ο επιθετικός της ΑΕΚ πέτυχε μέχρι στιγμής εννέα γκολ και σκόραρε για τέταρτι σερί ματς.

Την ερχόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί με την Αλκή στο «Αμμόχωστος» (28/10, 20:00), ενώ η Δόξα με τον Απόλλωνα (29/10, 18:00).


Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Μουχτάρης, Γκόμες (69′ Ν’Γκουένε), Κιφουετί, Παπαφώτης (81′ Μπα), Λουίς Κάρλος, Πίκολι, Κένιντι, Λεάντρο, Ασαμόα (81′ Ενινφούλ), Πουτζιουρής.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Αντωνιάδης, Μόισοφ, Καταλά, Ακοράν, Τέτε (66′ Λαμπάν), Χέφελ (79′ Εγγλέζου), Μπόλιεβιτς, Κάσες, Τολεμές (85′ Μυτίδης), Νέλσον.

Σκόρερ: 36′ Ασαμόα14′, 70′ Τολεμές, 53′ Καταλά

Κίτρινες: Τέτε, Μουρίγιο

Αποβολές:

Στάδιο: Μακάρειο

Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης

Β’ Βοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καϊλης Πανίκος



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ