aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Σβαρτζενέγκερ και η συχνή αλλαγή ονόματος του «Λίμπναουερ»

Ο Σβαρτζενέγκερ και η συχνή αλλαγή ονόματος του «Λίμπναουερ»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΟ ΓΚΡΑΤΣ)

Έδρα της Στουρμ Γκρατς, είναι το «Λίμπναουαρ», λόγω της περιοχής στο οποίο ανεγέρθηκε το γήπεδο. Για σκοπούς… σπονσορικούς, λέγεται και Μερκιούρ Αρένα τα τελευταία δύο περίπου χρόνια. Η Μερκιούρ, είναι μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Αυστρία και αυτή που «αγόρασε» την ονομασία του γηπέδου στο οποίο αγωνίζεται η Στουρμ Γκρατς, αλλά και η Γράτσερ ΑΚ (ομάδα μικρότερων κατηγοριών της Αυστρίας).

Πριν από την Μερκιούρ, η εταιρεία η οποία είχε το δικαίωμα της ονομασίας του γηπέδου, ήταν η εταιρεία τηλεπικοινωνιών UPC, για μία περίπου δεκαετία (2006-16), ενώ προηγουμένως, για ένα χρόνο (2005-06) ονομαζόταν γήπεδο Γκρατς-Λίμπναου.

Κάπου σε όλο αυτό, συνδέεται και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ. Από το 1997 που ολοκληρώθηκε η ανέγερσή του και πήρε τη σημερινή μορφή του, το γήπεδο ονομαζόταν «Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ», μιας και το Γκρατς είναι η γενέτειρα του πρώην Κυβερνήτη της Καλιφόρνια. Αυτό ίσχυσε για λίγα χρόνια, μέχρι το 2005. Γιατί; Επειδή ο πρώην… governator, κινήθηκε νομικά κατά του Δήμου του Γκρατς, τονίζοντας πως δεν είχε δώσει την άδεια του για την χρησιμοποίηση του ονόματος του και το 2006.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ