aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Σιεού, το 33% και τα είδη του δημοσιογραφικού λόγου

Ο Σιεού, το 33% και τα είδη του δημοσιογραφικού λόγου

Η διαδικτυακή πλοήγηση στον 21ο αιώνα (και δη στη δεύτερή του δεκαετία στην οποία εισήλθαμε φέτος), είναι πανεύκολη. Ειδικά για τους δημοσιογράφους του ηλεκτρονικού Τύπου οι οποίοι είναι «αναγκασμένοι» να χρησιμοποιούν πολλές ώρες καθημερινώς τους υπολογιστές, τα κινητά και τα τάμπλετ, η ζωή τους μέσω σωστής χρήσης των μηχανών αναζήτησης γίνεται πιο εύκολη, φτάνει να ξέρουν κάποιοι 2-3 βασικά πραγματάκια πανεύκολα.

Οπόταν, για κάποιους οι οποίοι ευλογούν τα γένια τα δικά τους, αλλά και του Μέσου για το οποίο εργάζονται, καλό θα ήταν μέσω μίας αναζήτησης στο διαδίκτυο να ερευνούν αν η «είδηση» την οποία προτίθεται να «βγάλουν προς τα έξω» και να τη διατυμπανίσουν, διέρρευσε ή γνωστοποιήθηκε πρώτα από κάποιο άλλο Μέσο, μερικές ημέρες προηγουμένως. Ή και εβδομάδες προηγουμένως σε κάποιες περιπτώσεις…

Μετά από το παράδειγμα λοιπόν με τις αποκαλύψεις μας (μέσω «Goal» και Goal.com.cy) για το ενδεχόμενο οι αγώνες να διεξαχθούν στην παρουσία φιλάθλων με ποσοστό 33% στο νέο πρωτάθλημα, να υπενθυμίσουμε και την επανεμφάνιση του ενδεχόμενου η Ανόρθωση να αξιολογήσει την περίπτωση του Αμπντουλαΐ Σιεού υπό κάποιες προϋποθέσεις. Ένα ρεπορτάζ το οποίο η ιστοσελίδα μας έφερε στην αφρό της επικαιρότητας στις 12 Απριλίου του 2020, χωρίς να το διατυμπανίσει ως μεγάλη αποκλειστικότητα (διαβάστε εδώ).

Τα δύο πιο πάνω παραδείγματα συγκαταλέγονται σε δεκάδες άλλα… Καλό είναι να υπάρχει σεβασμός στον κόπο κάποιων και στην προσπάθειά τους να διατηρηθεί η ανταμοιβή των κόπων τους σε ένα καλό επίπεδο στις δύσκολες μέρες που βιώνει το επάγγελμά μας.

Kαλό είναι να μην ερχόμαστε σε δύσκολη θέση να υπενθυμίζουμε κάποια βασικά πράγματα. Καλό είναι επίσης να επιστρέψουμε και λίγο στα φοιτητικά χρόνια να μάθουμε τις βασικές έστω λεπτομέρειες για τα είδη του δημοσιογραφικού λόγου (α, υπάρχουν κι αυτά στο διαδίκτυο). Εκτός κι αν κάποιοι που εργάζονται σε μερικά ειδησεογραφικά μίντια, είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από δημοσιογράφοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ