Σε μια δύσκολη περίοδο και μετά την αποχώρηση του προπονητή οι άνθρωποι της ΑΕΚ αποφάσισαν να προσλάβουν έναν Ισπανό με θετική παρουσία στα κυπριακά γήπεδα. Ο Χάβι Ροθάδα μας συστήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και τρεις μήνες μετά επιλέχθηκε να διαδεχθεί τον Ιμανόλ Ιδιακέθ για το καλύτερο δυνατό κλείσιμο στη σεζόν.
Η περίπτωση αυτή μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με εκείνη του Νταβίντ Μπαντία το 2022. Εκείνη τη χρονιά ο Ισπανός προπονητής ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο για λογαριασμό του Εθνικού. Αφού άφησε θετικές εντυπώσεις στο προσφυγικό σωματείο οι κιτρινοπράσινοι τον υπέγραψαν μεσούσης της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Νταβίντ Καταλά.
Αυτή λοιπόν είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που η ΑΕΚ επιλέγει Ισπανό προπονητής ο οποίος έγινε γνωστός από την παρουσία του στο εγχώριο πρωτάθλημα.














