aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Ο πρωταθλητής Κύπρου της επόμενης σεζόν σχεδόν σίγουρα σε ομίλους!»

«Ο πρωταθλητής Κύπρου της επόμενης σεζόν σχεδόν σίγουρα σε ομίλους!»

Άλλη μία πολύ σημαντική πτυχή της επιτυχίας της Κύπρου να καταλάβει την 15η προνομιούχα θέση στην κατάταξη της UEFA αναδεικνύει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης. Πέραν του δεδομένου της εκπροσώπησης πέντε ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα της σεζόν 2022-23, ο Δημήτρης Χριστοφόρου με  ανάρτησή του στο twitter τονίζει πως κατά πάσα πιθανότητα ο πρωταθλητής Κύπρου της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή της σεζόν 2021-22, θα έχει εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κατακτήσει το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ ομάδα που έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος της. Έτσι, ο πρωταθλητής Κύπρου θα ριχθεί στη μάχη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2022-23 από τον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Επομένως, ακόμα και στο χειρότερο σενάριο θα καταλήξει στους ομίλους του νεοσύστατου Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, καθώς εάν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και εάν δεν τα καταφέρει ούτε εκεί να προκριθεί θα παίξει στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Αναλυτικά η ανάρτηση

Το πιο σημαντικό που εξασφαλίστηκε με τη 15η θέση στην κατάταξη της UEFA, είναι πως ο πρωταθλητής της περιόδου 2021-22 θα ξέρει, κατά πάσα πιθανότητα, από το Μάιο του 2022 πως θα έχει σίγουρη θέση σε όμιλο των Κυπέλλων Ευρώπης!

Αυτό γιατί, αν το CHL κατακτήσει ομάδα που έχει θέση από το εγχώριο πρωτάθλημα στο CHL, τότε ξεκινά απευθείας στον τρίτο προκριματικό. Αν αποκλειστεί πάει play-offs Europa και αν και εκεί δεν τα καταφέρει, ομίλους Conference. Δηλαδή εγγυημένα 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ