aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ ΠΑΣΠ στηρίζει τον Σαββάκη και απαιτεί πρόνοιες στη νέα αθλητική νομοθεσία

Ο ΠΑΣΠ στηρίζει τον Σαββάκη και απαιτεί πρόνοιες στη νέα αθλητική νομοθεσία

Στη διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (02/10) στο ΓΣΠ, με θέμα την οικονομική στήριξη της οικογένειας του πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή Σαββάκη Χρίστου, εκπροσωπήθηκε και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ). Ο Σαββάκης Χρίστου ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στις 14 Σεπτεμβρίου και απ’ εκείνη τη μέρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Με το άκουσμα της είδησης, ο χώρος του ποδοσφαίρου ενεργοποιήθηκε αμέσως, με σκοπό την στήριξη της οικογένειας του Σαββάκη. Ήδη ξεκίνησαν έρανοι στα αποδυτήρια και σε άλλους φορείς, ενώ η Διάσκεψη Τύπου πραγματοποιήθηκε για περαιτέρω ενημέρωση του σκοπού.

Η διάσκεψη ήταν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και πέραν από τον ΠΑΣΠ, που εκπροσωπήθηκε από τον εκτελεστικό πρόεδρο κ. Σπύρο Νεοφυτίδη, συμμετείχε το «Γκολ στη Ζωή», με εκπρόσωπο τον κ. Τάσσο Κίσσα, ο Σύνδεσμος Προπονητών με τον πρόεδρο κ. Άντρο Κουλουμπρή, ενώ την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Μοριάς.

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης, στη δική του παρέμβαση, αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε, μίλησε για την ανάγκη να μην ξαναεπαναληφθεί το ίδιο πρόβλημα, με οικογένειες αθλητών να μένουν απροστάτευτες: «Ενεργοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός στήριξης του συνδέσμου μας και ήδη άρχισε εσωτερικά στις ομάδες μια εκστρατεία συλλογής χρημάτων. Μέχρι τις αρχές της εβδομάδας το ποσό που θα συλλεχθεί, θα το παραδώσουμε στην οικογένεια. Από κει και πέρα, μέσα στους στόχους του συνδέσμου είναι να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για τη νέα αθλητική νομοθεσία, όπου πρέπει να περιλαμβάνονται και πρόνοιες που να καλύπτουν τους αθλητές σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Στέλνω το μήνυμα ότι η Πολιτεία πρέπει να κατανοήσει ότι οι αθλητές δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, αλλά έχουν ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που αναγκαζόμαστε να κάνουμε εράνους για να στηρίξουμε ένα μέλος μας που έχει ανάγκη, επειδή δεν υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλίδες για προστασία τους».

Για όσους θέλουν να στηρίξουν, μπορούν να το πράξουν με εισφορά στον λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου στο όνομα «CHRISTOFOROU ELISAVET» και στο ΙΒΑΝ «CY56 0020 0554 0000 0009 0548 1000».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ