aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΟ Παναγή κατήγγειλε την ΚΟΠ για τον Δημητριάδη

Ο Παναγή κατήγγειλε την ΚΟΠ για τον Δημητριάδη

TOY MIXAΛΗ ΛΟΥΚΑ

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχώρησε ο Μάριος Παναγή εναντίον της ΚΟΠ (εκτελεστική επιτροπή, επιτροπή διαιτησίας), ότι δεν τήρησε τη διαδικασία προτείνοντας στη FIFA τον Μάριο Δημητριάδη ως διεθνή διαιτητή. Γεγονός, που μας επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή. Όπως μας λέχθηκε, η Αστυνομία βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης της καταγγελίας με σκοπό να διαπιστώσει εάν έχουν όντως διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα, ώστε να στοιχειοθετήσει υπόθεση.

Ο Μάριος Παναγή έδωσε κατάθεση στο ΤΑΕ Αρχηγείου στις 26 Δεκεμβρίου του 2016 και φέρεται να κατήγγειλε ψευδή δήλωση, πλαστογραφία και συγκάλυψη. Πληροφορία για την οποία η Αστυνομία, μέχρι χθες, δεν είχε τοποθετηθεί ή επιβεβαιώσει. Ο πρώην διαιτητής φέρεται να έδωσε στοιχεία για την καταγγελία του.

Επίσης, ενημέρωσε και την αρμόδια επιτροπή της FIFA για την καταγγελία του στην Αστυνομία.

Η θέση της ομοσπονδίας

Σε ό,τι αφορά στη θέση της ΚΟΠ για το θέμα του βοηθού διαιτητή, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, είχε ως εξής:

«Ο Μάριος Δημητριάδης πέρασε με επιτυχία την εξέταση φυσικής κατάστασης κατηγορίας elite βοηθών διαιτητών το περασμένο καλοκαίρι (FIFA test) και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους κανονισμούς, δικαιούται να ορίζεται στους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων. Απέτυχε να περάσει τους χρόνους για διεθνείς βοηθούς διαιτητές το περασμένο φθινόπωρο, όμως, η αποτυχία σε αυτό το τεστ δεν συνιστά αφαίρεσή του από τον κατάλογο των διεθνών βοηθών διαιτητών, αλλά μη ορισμό του σε διεθνείς αγώνες, μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο που είναι η επόμενη εξέταση».

Ακολούθως, η ΚΟΠ σημείωσε στη σελίδα της στο Facebook: «Σε συνέχεια της πρωινής διευκρινιστικής ανακοίνωσης περί διεθνών βοηθών διαιτητών, διευκρινίζουμε ότι ο Μάριος Δημητριάδης που προτάθηκε στη FIFA νομότυπα στις 2 Οκτωβρίου 2016 για να οριστεί διεθνής βοηθός διαιτητής για την περίοδο 2016-2017, θα έπρεπε να είχε περασμένο τεστ φυσικής κατάστασης της FIFA μετά τις 2 Ιουνίου 2016. Ο Μάριος Δημητριάδης είχε περάσει με επιτυχία το τεστ φυσικής κατάστασης διεθνών διαιτητών στις 28 Ιουλίου 2016».

Το email του Τμήματος Διαιτησίας

Στις 15 Ιουνίου του 2016, όμως, ένα email από το Τμήμα Διαιτησίας προς όλους τους διαιτητές, έγραφε: «Όλοι οι διεθνείς διαιτητές και βοηθοί διαιτητές 2017 και πιθανοί υποψήφιοι διεθνείς θα εξεταστούν στους νέους χρόνους επιπρόσθετα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου πριν την επισημοποίηση των ονομάτων στη FIFA.

Η εξάσκηση του νέου τεστ θα πρέπει να γίνεται στις προπονήσεις σας (έχουν ενημερωθεί οι γυμναστές σας), αφού τον Δεκέμβριο 2016 η εξέταση φυσικής κατάστασης της κατηγορίας elite των διαιτητών και βοηθών διαιτητών θα γίνει με τους νέους χρόνους. Σας υπενθυμίζουμε ότι το τεστ της κατηγορίας elite θα πραγματοποιηθεί στις 28/7/2016 και των υπόλοιπων κατηγοριών αρχές Σεπτεμβρίου».

Με βάση τα πιο πάνω, ο Μάριος Δημητριάδης πέρασε το τεστ για τις εγχώριες διοργανώσεις και όχι για τους διεθνείς που προτείνονται στη FIFA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ