aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ... οικονομομικός στραγγαλισμός και οι επιπτώσεις στις ομάδες

Ο… οικονομομικός στραγγαλισμός και οι επιπτώσεις στις ομάδες

Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι το ίδιο μετά από την πανδημία του κορωνοϊού και αυτό γίνεται αντιληπτό, ενώ θα πρέπει όλοι να το κατανοήσουμε ώστε να το διαχειριστούμε κατάλληλα. Η απάντηση του Γιώργου Κούμα σχετικά με τη συνολική ζημιά των ομάδων μας η οποία θα είναι περίπου στα 10.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της επόμενης σεζόν, προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσο θα υπάρξει μερική έστω παρουσία κόσμου στα γήπεδα της Κύπρου.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ, Νίκ Νικολάου, πρόσφατα σε δηλώσεις του στον Active (107.4 & 102.5), ανέφερε πως το πρόβλημα θα διογκωθεί στην επόμενη σεζόν και είχε καλέσει τις ομάδες από τώρα να προχωρήσουν σε βιώσιμους προϋπολογισμούς.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: 4.000.000 ευρώ ζημιά στη φετινή περίοδο και 6.000.000 ευρώ ζημιά για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό σημαίνει πως θα προκύψει… οικονομικός στραγγαλισμός των ομάδων και κατά συνέπεια των ποδοσφαιριστών, αλλά και των προπονητών και όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο όπως οι αθλητικοί συντάκτες για παράδειγμα.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα τώρα για τα σωματεία μας να κοιτάξουν και τις Ακαδημίες, αλλά και να δώσουν ευκαιρία στα ταλέντα που υπάρχουν στις ομάδες μας; Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσα παιδιά που κάνουν το ταξίδι για την δική τους ποδοσφαιρική Ιθάκη στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Αγγλία, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και εμείς εδώ στην Κύπρο να μην τους δίνουμε μια ευκαιρία για να δείξουν αν μπορούν να παίξουν στο νησί μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ