aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Μυτίδης, το ματς της σεζόν και το παράπονο του προέδρου

Ο Μυτίδης, το ματς της σεζόν και το παράπονο του προέδρου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Έστω και την υστάτη της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, η ΑΕΚ προχώρησε σε σημαντική προσθήκη επιθετικού, εντάσσοντας στο ρόστερ της με τη μορφή δανεισμού τον Νέστορα Μυτίδη. Μια δοκιμασμένη λύση, ένα «δικό της» παιδί. Εγνωσμένη η αξίας του 25χρονου επιθετικού, που δεν θα έχει πρόβλημα να εγκλιματιστεί και με το… καλημέρα θα είναι σε θέση να βοηθήσει. Είναι και ο Τολεμές, άλλη μια καλή περίπτωση επιθετικού βάσει βιογραφικού που θα κριθεί στο γήπεδο.

Καλή η κίνηση με τον Μυτίδη, ωστόσο όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ είναι το ματς της Κυριακής με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα βαθμολογικά δεδομένα, η ΑΕΚ τουλάχιστον δεν πρέπει να χάσει εάν θέλει να ελπίζει στον τίτλο, παρόλο που και πάλι οι πέντε βαθμοί φαντάζουν πολλοί. Εάν όμως το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για την ομάδα της Λάρνακας, τότε ο στόχος του πρωταθλήματος θα απομακρυνθεί, κι ας υπάρχει δρόμος μέχρι το τέρμα. Γιατί, αν η διαφορά εκτοξευθεί στους οκτώ βαθμούς, πέρα από το ότι θα είναι μεγάλη, θα είναι και θέμα ψυχολογίας.

Έχει την ευκαιρία σ’ ένα εκτός έδρας ντέρμπι, με τεράστιο βαθμό δυσκολίας, να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Δεν θα είναι το ευκολότερο πράγμα, όμως δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι και όλα είναι πιθανά. Σίγουρα με εμφανίσεις όπως τις πρόσφατες δεν μπορεί να ελπίζει. Σε 90 λεπτά, λοιπόν, η ΑΕΚ θα παίξει σε μεγάλο βαθμό τον στόχο της διεκδίκησης του τίτλου πρωταθλήματος.

Δεν αδικώ τους οπαδούς της ΑΕΚ για τα παράπονά τους και την αντίδρασή τους μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με την ΑΕΖ, αλλά σε όσα είπε χθες ο πρόεδρος Ανδρέας Καραπατάκης ήταν απόλυτα σωστός, κάνοντας αναφορά στον μικρό αριθμό κόσμου που πάει στο γήπεδο. «Αρχίζουμε στο πρώτο παιχνίδι στο νέο μας γήπεδο με έξι χιλιάδες, στο επόμενο με τον ΑΠΟΕΛ είχαμε πέντε χιλιάδες, με την ΑΕΛ τέσσερις και τώρα σε κάθε παιχνίδι έχουμε περίπου 1.500-2.000 άτομα. Αυτό για μένα είναι απαράδεκτο. Εάν ο κόσμος θέλει την ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να έρθει κοντά, στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι».

Όντως, μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί να παρουσιάζει αυτή την εικόνα σε προσέλευση κόσμου. Είναι καλό ο οπαδός να έχει απαιτήσεις, θα πρέπει από την άλλη να στηρίζει έμπρακτα την ομάδα του. Μόνο αν το κάνει συστηματικά, μπορεί να έχει και απαιτήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ