aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ «μέγας» Τριτσκόφσκι έσωσε την παρτίδα στην «Αρένα» (vid)

Ο «μέγας» Τριτσκόφσκι έσωσε την παρτίδα στην «Αρένα» (vid)

Το απόρθητο, μέχρι σήμερα, «φρούριο» της ΑΕΚ ήταν έτοιμη να ρίξει η Γάνδη. Η βελγική ομάδα έγινε η πρώτη που σκοράρει στην «Αρένα» από τη μέρα που άνοιξε τις πύλες της και η πρώτη που παραβιάζει την εστία της στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Λαρνακείς μετρούσαν οκτώ νίκες και μία ισοπαλία στη νεόκτιστη έδρα τους με απολογισμό τερμάτων 24 τέρματα υπέρ και ένα κατά και η Γάνδη έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που δεν κερδίζουν στην «Αρένα».

Με γκολ του Γιάρεμτσουκ στο 26’ η Γάνδη προηγήθηκε της ΑΕΚ με 1-0 και ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει το «διπλό», αλλά λογάριασε χωρίς τον… ξενοδόχο Ιβάν Τριτσκόφσκι. Ο τεράστιος Σκοπιανός έκανε και πάλι το «θαύμα» του στο 88’ της αναμέτρησης με γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρουίθ και ισοφάρισε σε 1-1, δημιουργώντας νέα δεδομένα ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Πέμπτης στο Βέλγιο, όπου θα κριθεί η πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Το… κάρφωσε με τρομερή κεφαλιά ο «Τρίσκο» και έβαλε στο κόλπο την ΑΕΚ (vid)

Πώς έπαιξε

Με τριάδα στην άμυνα τους Μοϊσόφ, Γκονθάλεθ και Τρουγιόλς μπροστά από τον Τόνιο παρέταξε την ΑΕΚ ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Ο Ακοράν ήταν σε ρόλο μπακ – χαφ, με τον Τέτε να αντικαθιστά τον Ρουίθ σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στη Λέφσκι στη Σόφια. Κάσες και Σάστρε ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων, με τον Χέφελ σε ρόλο επιτελικού μέσου και τους Γιάννου – Τριτσκόφσκι επιθετικό δίδυμο. Ο σχηματισμός της ΑΕΚ άλλαξε στο 48’ όταν ο Τρουγιόλς αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Ρουίθ, με τον Ιδιάκεθ να το «γυρίζει» σε 4-4-2.

Να κλάψει ή να γελάσει;

Το αποτέλεσμα για την ΑΕΚ θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα θα μπορούσαν και καλύτερα. Σαφώς και το 1-1 αυξάνει τις πιθανότητες της Γάνδης για πρόκριση και μειώνει αυτές της ΑΕΚ, όμως το γκολ του Τριτσκόφσκι απένειμε δικαιοσύνη και διαφοροποιεί τα δεδομένα στο «παιχνίδι» της πρόκρισης.

Η Γάνδη έδειξε στην «Αρένα» πόσο ποιοτική ομάδα είναι, προηγήθηκε στο σκορ και είχε καλές στιγμές στην αναμέτρηση, όμως από η ΑΕΚ την κοίταξε στα μάτια, την έπαιξε ως ίσος προς ίσον, δεν τα παράτησε και κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος με τον πρώτο της σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παρά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Ιδιάκεθ με θάρρος και τόλμη πίεσε τους Βέλγους έφτιαξε ευκαιρίες και δεν τα παράτησε σε καμία στιγμή. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Η ΑΕΚ με τον Τριτσκόφσκι στο 42 και η Γάνδη με τον Οφόε στο 45’.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Τρουγιόλς (48′ Ρουίθ), Γκονθάλεθ, Μοϊσόφ, Σάστρε, Χέφελ, Κάσες, Ακόραν (82′ Φλοριάν), Τέτε (71′ Ασούμπρε), Τρισκόφσκι, Γιάννου.

Γάνδη (Τζες Θορούπ): Καμίνσκι, Λούστιγκ, Ενγκαντό-Ενγκαντζουί, Πλαστούν, Ασαρέ, Οούσου, Οφόε, Ντέιβιντ, Ντεγιέκερε (57′ Βέρστρετ), Γιάρεμτσουκ (62′ Ντεπότρ), Κούμπο (78′ Μόντες).

Σκόρερ: 88′ Τριτσκόφσκι / 26′ Γιάρεμτσουκ

Κίτρινες: Τέτε, Ακοράν, Ρουίθ / Ντεγιέκερε, Βέρστρετ

Αποβολές:

Διαιτητής: Όντβαρ Μόεν

Α’ βοηθός: Τομάς Χάγλουντ

Β’ βοηθός: Μάγκνους Λούντεμπεργκ

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ