aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΟ Μάριους Σουμούντικα θέλει Κύπρο!

Ο Μάριους Σουμούντικα θέλει Κύπρο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σας λέει κάτι το όνομα Μάριους Σουμούντικα; Για τους φίλους της Ομόνοιας, μάλλον, κάπου θα οδηγείται το μυαλό τους. Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που αγωνίσθηκε με το τριφύλλι στο στήθος στο δεύτερο μισό της περιόδου 2003-04, πρόλαβε να αγαπηθεί και πολύ περισσότερο να συνδεθεί με τον σύλλογο της Λευκωσίας. Τι κάνει τώρα; Αυτό που ακολουθούν οι περισσότεροι (πρώην) συνάδελφοί του, όταν κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά παπούτσια…

Είναι προπονητής της Άστρα Τζιούρτζιου. Στον πάγκο της βρίσκεται από τον Απρίλιο του 2015, πανηγυρίζοντας τη σεζόν 2015-16 το πρωτάθλημα και στο «καπάκι» το Σούπερ Καπ. Φέτος; Εκτόξευσε ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στο χρηματιστήριο καθώς κατάφερε να οδηγήσει (με μαεστρία) την Άστρα στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Γκενκ.

«Προς τι όλα αυτά;», ίσως να διερωτηθείτε ορισμένοι. Τον περασμένο μήνα, η ομάδα της Ρουμανίας βρέθηκε στην Κύπρο για προετοιμασία καθώς το πρωτάθλημα της χώρας υπάρχει διακοπή. Οι αναμνήσεις από την προηγούμενο κάθοδό του στην Κύπρο ξύπνησαν για τα καλά και όπως πληροφορούμαστε, δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρεθεί στον πάγκο ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό.

Τ’ όνομα του κατά το παρελθόν έπαιξε πολλάκις στα ρεπορτάζ κυπριακών ομάδων που αναζητούσαν προπονητή, δίχως όμως να προχωρήσει σε συμφωνία. Τώρα, μάλλον είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς το κασέ του ανέβηκε (17.000 ευρώ μηνιαίως), αφού οι επιτυχίες με την Άστρα είχαν (όπως αναμενόταν) θετικές προεκτάσεις για τον ίδιο. Ηδη, εξετάζει πρόταση από σύλλογο της Τουρκίας!

Ο 47χρονος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2005. Στα σχεδόν 11 χρόνια που βρίσκεται στους πάγκους προπόνησε αρκετές ομάδες με μοναδικές εξόδους του από τη Ρουμανία την Ελλάδα το 2011 και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον Δεκέμβριο του 2013 και μετά από ένα χρόνο παραμονής απολύθηκε από την Αλ Σάαμπ λόγω του πολύ κακού ξεκινήματος που πραγματοποίησε. Ο Σουμούντικα εργάστηκε επίσης στις Άστρα Πλιέστι, Μπρασόφ, Βασλούι και Ουνιβερσιτατέα Κλουζ,  Ραπίντ Βουκουρεστίου, Γκλόρια Μπίστριτσα, Φαρούλ Κονστάντσα, Προγκρέσουλ, Ίντερ Γκαζ, Ρόκαρ και τώρα στην Άστρα Τζιούρτζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ