aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΟ κύβος ερρίφθη. Ποινές που θα πονάνε!

Ο κύβος ερρίφθη. Ποινές που θα πονάνε!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω κανέναν παράγοντα της Καρμιώτισσας ούτε κι έχω συνομιλήσει με κάποιον απ’ αυτούς για τα απλά και καθημερινά του επαγγέλματος. Ομολογώ, επίσης, ότι είχα μία μεγάλη συμπάθεια για τον σύλλογο, λόγω κυρίως της διαδρομής του. Ενός συλλόγου στην καρδιά ενός προσφυγικού συνοικισμού στη Λεμεσό, με πρωτεργάτες –εν έτει 1979– απλούς ανθρώπους των λεγόμενων λαϊκών στρωμάτων με φάρο τον κατεχόμενο τόπο τους.

Είμαι βέβαιος ότι η πλειονότητα των φίλων της Καρμιώτισσας, ενδεχομένως και της πλειονότητας των μελών της διοίκησης, έχουν αγνές προθέσεις και δεν έχουν καμία σχέση με τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ και τους ύποπτους στημένους αγώνες. Ο σύλλογος, ωστόσο, εμπλέκεται κι όχι μόνο διά στόματος του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Τις τελευταίες ημέρες μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αντίδραση του προέδρου Νίκου Παπά και του εκπροσώπου Τύπου, Ανδρόνικου Ξιαρή. Με αναφορές για την ιστορία του συλλόγου και με ατάκες τύπου «δεν έχω περάσει ποτέ έξω από πρακτορείο στοιχημάτων»! Δεν είναι της ώρας να εξηγήσουμε για άλλη μία φορά ότι η ΟΥΕΦΑ δεν στέλνει αβέρτα φακέλους για ψύλλου πήδημα.

Ο φάκελος για ύποπτο αγώνα είναι προϊόν ενδελεχούς μελέτης πραγματικών δεδομένων που στις πλείστες των περιπτώσεων είναι παράξενα και ασυνήθιστα στοιχήματα δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Κι η Σάντερλαντ στην Αγγλία κι η Γρανάδα στην Ισπανία που είναι χαμηλά στη βαθμολογία, «τρώνε» τριάρες, τεσσάρες και εφτάρες.

Όλοι οι τζογαδόροι του πλανήτη γνωρίζουν ότι έχουν μεγάλες πιθανότητες να ηττηθούν με μεγάλο σκορ, αλλά δεν έχουν φακέλους!  Δηλαδή συνωμοτεί όλος ο πλανήτης για να πληγεί η Καρμιώτισσα με τη συμμετοχή της αρμόδιας υπηρεσίας της ΟΥΕΦΑ; Προηγούμενα με την Καρμιώτισσα έχει ο Εμίλιο Γκαρσία που κάνει κουμάντο γι’ αυτά τα θέμα στην ΟΥΕΦΑ; Μην τρελαθούμε…

Τις τελευταίες ημέρες λες και κτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα τον Νίκο Παπά και τον Ανδρόνικο Ξιαρή! Συμπαθέστατοι, ενδεχομένως να μην ξέρουν τίποτα, αλλά είναι έμπειρα στελέχη –όπως λένε– και θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η ομάδα τους δεν έχει μόνο τρεις φακέλους στη φετινή περίοδο. Άλλους πέντε φακέλους με ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ είχαν στην περσινή περίοδο! Οπόταν ας ψάξουν λίγο πιο προσεκτικά μπας και βρουν την άκρη…

Το θέμα των φακέλων (όχι μόνο της Καρμιώτισσας) είναι πολύ σοβαρό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΚΟΠ θα δράσει σύμφωνα με τις προσταγές της ΟΥΕΦΑ. Ενδέχεται, μάλιστα, μαζί με τους φακέλους η ΟΥΕΦΑ να στέλνει «πακέτο» και τις ποινές που θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.

Στη σημερινή άτυπη συνέλευση των προέδρων των σωματείων, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης θα τους μεταφέρει ότι η ΟΥΕΦΑ δεν εγκρίνει τις ποινές – χάδι που ίσχυαν στο παρελθόν, γι΄ αυτό και απαιτεί ποινές που θα πονάνε πραγματικά. Έχει γίνει μία προκαταρκτική μελέτη με προτάσεις που αν εφαρμοστούν, θα ταρακουνήσουν πολλούς. Ιδιαίτερα τα σωματεία που θα έχουν την ευθύνη για τον ύποπτο χειραγωγημένο αγώνα. Έχουμε και λέμε:

* Στον πρώτο φάκελο αποκοπή της χορηγίας της ΚΟΠ.

* Στον δεύτερο φάκελο αφαίρεση βαθμών.

* Στον τρίτο φάκελο, υποβιβασμός στην αμέσως μικρότερη κατηγορία!

Για να μη χάσουν κάποιοι τον ύπνο τους, οι όποιες αποφάσεις παρθούν θα έχουν ισχύ από τώρα και στο εξής, αφού δεν προβλέπεται να ισχύσουν αναδρομικά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ