aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ «κρυμμένος θησαυρός» για τον Μπεν Σιμόν

Ο «κρυμμένος θησαυρός» για τον Μπεν Σιμόν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Ραν Μπεν Σιμόν είχε απασχολήσει κατά καιρούς αρκετές ομάδες-συλλόγους. Βλέπετε, από το πρώτο πέρασμα του από την Κύπρο και την ΑΕΚ είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, αφού πέρα από άριστος γνώστης του αντικειμένου, σύμφωνα με τα όσα λέγονται πρόκειται και για έναν εξαιρετικό άνθρωπο ως χαρακτήρα. Για πολλούς και διάφορους λόγους, ο Ισραηλινός δεν κάθισε ποτέ στον πάγκο οποιασδήποτε άλλης κυπριακής ομάδας, είτε γιατί δεν βρέθηκε η χρυσή τομή -με όσες συζήτησε- είτε γιατί δεν το ευνοούσαν οι συνθήκες.

Στη χώρα του έχει πολύ καλό όνομα και οι συμπατριώτες του, τουλάχιστον μια μεγάλη μερίδα μιλά με τα καλύτερα για τον 46χρονο τεχνικό. Τη φήμη του βέβαια, δεν την έφτιαξε μόνο με τα όσα καλά λέγονται γι αυτόν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, αλλά πιο πολύ την έφτιαξε με τα έργα του. Αρχίζοντας ή καλύτερα από τότε που έγινε γνωστός στην Ιρόνι Κιριάτ και εν συνεχεία στην ΑΕΚ, την Χάποελ Τελ Αβίβ, την Μακάμπι Πέταχ Τίκβα, την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Μπορεί να μην ήταν παντού όλα τα αποτελέσματα πετυχημένα και καλά, ποτέ όμως δεν αμφισβητήθηκε. Στην «πρώτη» του στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας, για να έρθω και στο διά ταύτα, μίλησε στη δική του… γλώσσα για τις προθέσεις και τη διάθεση που έχει με την εργοδότησή του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα! Κι αυτό το είχε κατά νου από την πρώτη στιγμή, όταν αποδεχόταν την πρόταση που του έγινε ως προς το τι μπορεί να προσφέρει και στον ίδιο η παρουσία του στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας.

Αυτό, βέβαια (όπως όλοι είπαν), δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την «πρώτη γεύση» που μας έδωσε ο Μπεν Σιμόν και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Θέλω εδώ πάντως να σταθώ και στο γεγονός πως ο Ισραηλινός τεχνικός βρισκόταν στη λίστα των υποψηφίων, μαζί με άλλους συναδέλφους του και επικράτησε κυρίως χάρις (και) στην επιμονή κάποιων από την Ομοσπονδία. «Πρώτη δικαίωση» και γι’ αυτούς και έχω την αίσθηση -καταλήγοντας- πως η νίκη μας επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης δεν ήταν «φούσκα», ούτε απλή αναλαμπή.

Ο Ραν Μπεν Σιμόν, μου φαίνεται, ήρθε για να μείνει (το δήλωσε και το πιστεύει), για να δουλέψει. Και για ό,τι δώσει, σίγουρα θα το εξαργυρώσει, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως αγωνιστικά, αφού με τον «θόρυβο» που θα κάνει (αν κάνει) οδηγώντας εκεί όπου όλοι ονειρεύονται να δουν μια μέρα την εθνική Κύπρου, θα δει το όνομά του να «παίζει» και πέρα από την κουκίδα μας. Κάτι που δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί με κάποιον προπονητή που εργάστηκε στην Κύπρο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ