aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ κόουτς και οι συνεργάτες του

Ο κόουτς και οι συνεργάτες του

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της πρόσληψης προπονητή. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Τσάβι Ρόκα, έχει αποφασίσει για το άτομο που θα φέρει στην ομάδα και λέγεται ότι η βαλίτσα δεν θα πάει μακριά.

Όποιος κι αν επιλεγεί, θα πρέπει να πλαισιωθεί από βοηθό προπονητή, γυμναστή και ίσως αναλυτή αντιπάλων. Στην πρόσληψη του Τόμας Κρίστιανσεν πριν από δύο χρόνια, τις επιλογές του βοηθού και του γυμναστή τις έκανε ο Ρόκα και όλοι έχουν να λένε για τους εξαιρετικούς Μπανουέλος και Τόρες.

Τώρα δεν αποκλείεται ο νέος προπονητής να φέρει και τους συνεργάτες του, εκτός αν αναλάβει πάλι ο Ρόκα να εντοπίσει τα άτομα που θα τον πλαισιώσουν. Η απάντηση θα δοθεί σύντομα μιας και ο χρόνος άρχισε να πιέζει. Το σημαντικό για τον Ισπανό τεχνικό διευθυντή είναι αυτός που θα επιλεγεί να πετύχει στο έργο του και να συνεχίσει έτσι η ΑΕΚ με την ίδια φιλοσοφία και τον ίδιο ή και καλύτερο τρόπο παιχνιδιού.

Πέρα από το θέμα προπονητή που «καίει», υπάρχει και το κεφάλαιο της ενίσχυσης αλλά και των ποδοσφαιριστών που θα αποχωρήσουν. Ο Ρόκα θέλει οπωσδήποτε να φέρει αριστερό μπακ, μέσο και παίκτη που θα μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της γραμμής κρούσης.

Σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι θέλει και σύμφωνα με πληροφορίες, μία-δύο από τις «δυνατές» περιπτώσεις που θα «κυνηγήσει» είναι από το κυπριακό πρωτάθλημα. Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές.

Το θετικό για τον Ρόκα είναι ότι δεν θα χρειαστεί να κάνει πολλές κινήσεις. Ομως αυτές που θα γίνουν επιβάλλεται να είναι ποιοτικές ώστε να ανεβάσουν σημαντικά τη στάθμη της απόδοσης του συνόλου, δίνοντας τις δέουσες λύσεις.

Να έχουν τα αγωνιστικά στοιχεία που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην ΑΕΚ για να μπορέσει να παλέψει και στη νέα σεζόν για τον τίτλο. Για τις αποχωρήσεις, εκεί που είναι αναγκαίο θα δοθεί μια παράταση, ιδιαίτερα όσον αφορά στους παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο και αναζητούν νέα ποδοσφαιρική στέγη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ