aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣO Κέζος για την επιστροφή των παικτών στη δράση μετά από πέντε μήνες

O Κέζος για την επιστροφή των παικτών στη δράση μετά από πέντε μήνες

Ο καταξιωμένος προπονητής φυσικής κατάστασης, Αντώνης Κέζος, γνωστός από τη θητεία του στον ποδοσφαιρικό χώρο (Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Αθηνών, Παναθηναϊκός) αλλά και τη συνεργασία του με τον Μάρκο Παγδατή, ήταν καλεσμένος στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ».

Ο Αντώνης Κέζος κλήθηκε από τους συνάδελφους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου να απαντήσει στο ερώτημα εάν θα εύκολο να ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων μετά από τόσους μήνες αποχής. «Είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα από τη στιγμή που συμβαίνει για πρώτη φορά. Νομίζω οι συνάδελφοι που δουλεύουν στις ομάδες ίσως να είναι και οι καταλληλότεροι για να απαντήσουν», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Διεθνώς βλέποντας ότι στις χώρες που επανήρχισε το πρωτάθλημα, οι ομάδες έκαναν τέσσερις εβδομάδες προετοιμασία, θα έχουν απώλειες σίγουρα αλλά πιστεύω πολύ στη μελέτη. Στατιστικώς η κάθε ομάδα και η Ομοσπονδία εάν θέλετε να το γενικεύσουμε, μπορεί να κάνει μια ανάλυση πόσοι ποδοσφαιριστές κάθε ομάδες είχαν μυϊκούς τραυματισμούς, πριν να παρουσιαστεί αυτό το φαινόμενο. Όταν υπάρχουν οι αριθμοί για πριν την πανδημία, τότε θα μπορεί να γίνει μια σύγκριση όταν αρχίσει η σεζόν και απ’ εκεί και πέρα θα ξέρουμε εάν επηρέασε ή όχι αυτή η αποχή. Σίγουρα οι παίκτες έκαναν κάποια προετοιμασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά, οπότε δεν νομίζω να είναι πολλή η διαφορά».

Ερωτηθείς εάν είναι φυσιολογικοί οι τραυματισμοί που παρατηρήθηκαν στις αρχές του πρωταθλήματος στη Γερμανία και εάν ήταν στο πλαίσιο του αναμενόμενου, απάντησε: «Ο τραυματισμός είναι στο πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ευθύνεται η διακοπή του πρωταθλήματος. Μπορεί να ήταν μια άτυχη στιγμή, η θερμοκρασία όμως μπορεί να είναι και η αποχή λόγω κορωνοϊού».

Κλείνοντας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι ομάδες μας θα είναι έτοιμες με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος: «Πιστεύω ότι θα είναι στην ίδια κατάσταση με τις προηγούμενες χρονιές. Όπως άρχιζαν τότε, θα αρχίσουν και τώρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ