aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΟ ήρωας της κρίσιμης στιγμής και τα τρίποντα… βολές!

Ο ήρωας της κρίσιμης στιγμής και τα τρίποντα… βολές!

TOY MAΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Ασφαλώς και ήθελε πολλά κιλά καρδιάς, η ενέργεια του Σάιμον Μιχαήλ στο 39`06“ του μεγάλου ντέρμπι που έγινε το Σάββατο στο “Κ. Παπαέλληνας”. Να… αναγκάσει από τον Χάρις να “ψάχνει για το πορτοφόλι του”, τη στιγμή που ο ίδιος μετά το κλέψιμο εκτελούσε και με τρίποντο, στη φάση που έκρινε την αναμέτρηση του Κεραυνού με την ΑΕΚ, με τη νίκη να αποκτά από εκείνο το σημείο, ερυθροκίτρινη απόχρωση!

Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να αποδοθεί ο τίτλος του MVP, στον Κύπριο διεθνή γκαρντ και ας έβαλε 18 πόντους ο Αμπουκάρ που πραγματικά είχε πολύ καλή απόδοση και σημαντικότατη συνεισφορά στη νίκη του Κεραυνού.

Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρισθεί το εντυπωσιακό 7/7 τρίποντα, που είχαν μαζί οι Στυλιανού και Μιχαήλ (συμπεριλαμβανομένου του καθοριστικού, που αναφέραμε πριν)!

Δυο Κύπριοι άσοι… εκτέλεσαν την ΑΕΚ, τη στιγμή που για την ομάδα της Λάρνακας, οι δικοί της… δικοί μας άσοι, είχαν σκοράρει τους 25 από τους 45 πόντους της, στο ημίχρονο!

Από τη στιγμή όμως που δυο Κύπριοι παίκτες του Κεραυνού, με 7 όλα και όλα σουτ, έβαλαν 21 πόντους, η ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη νίκησε και σε αυτό το σημείο…

Κάτι άλλο όμως ήταν το πιο εντυπωσιακό. Ο Κεραυνός τελείωσε το παιχνίδι με 10/16 τρίποντα!!! Να τελειώνει μια ομάδα με ποσοστό άνω του 50% στα τρίποντα, είναι κάτι που συμβαίνει… μια στις πενήντα θα λέγαμε! Συγκεκριμένα, το ερυθροκίτρινο ποσοστό έξω από τα 6,75 έφθασε στο… ασύλληπτο 62%! Μιλάμε για ποσοστό ευστοχίας… βολών!

Για την ΑΕΚ

Θα ήταν όμως εντελώς άστοχο από πλευράς ΑΕΚ, να λένε ότι τέτοιο πράγμα δεν συμβαίνει συχνά, γιατί αν είχαν οι ίδιοι τέτοιο ποσοστό θα είχαν να καμαρώνουν για την ευστοχία τους.

Σωστά;

Οι πρασινοκίτρινοι πλήρωσαν την απουσία του (ασθενούς) Μπρέζετς, τη στιγμή που επέλεγαν να άφηναν εκτός παιχνιδιού τον Γκότγουιν. Επομένως, η μάχη των ριμπάουντ κερδήθηκε οριακά (26-30 για την ΑΕΚ), αλλά τα αποκαλούμενα “σκουπίδια” τι να τα κάνεις…

Ωστόσο, μια ακόμα ήττα, αυτήν τη φορά στο πρωτάθλημα, εντείνει τον προϋπάρχοντα προβληματισμό (που επέφερε μιαν ακόμη αλλαγή ξένου – αποχώρηση Τόμπσον).

Σίγουρα η ΑΕΚ δεν πάει με τη ψυχολογία στο ζενίθ, για τον καθοριστικό αγώνα στη Ρουμανία (02/11) με την Κλουζ, αλλά δεν θέλουμε και… παπά να μας πει ότι στη Λάρνακα θα γίνουν κάποιες κουβέντες πριν η αποστολή μπει στο αεροπλάνο…

Οι δυνατότητες της φετινής ΑΕΚ, είναι πολύ μεγάλες και αυτό το ξέρουν όλοι, φίλοι της και μη!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ