aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Γιάννου που... ψηφίζει ΑΕΚ Λάρνακας και το σίριαλ με Παναθηναϊκό!

Ο Γιάννου που… ψηφίζει ΑΕΚ Λάρνακας και το σίριαλ με Παναθηναϊκό!

Η καριέρα του Aπόστολου Γιάννου διαφέρει κατά πολύ από του μέσου Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ένα παιδί που γεννήθηκε στην Ελλάδα, μεγάλωσε στην Αυστραλία και επέστρεψε για να παίξει μπάλα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο ΠΑΟΚ ξεχώρισε το ταλέντο του έπειτα από μια διετία στην Καβάλα. Στον Πανιώνιο εξελίχθηκε σημαντικά και στον Αστέρα Τρίπολης ήταν πλέον ένας από τους καλύτερους Έλληνες επιθετικούς.

Το 2016, λοιπόν, πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί στην Κίνα και να παίξει για δύο χρόνια σε ένα πρωτάθλημα που τα χρόνια εκείνα αποτελούσε πόλο έλξης για σημαντικά ονόματα του ποδοσφαίρου σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Την Άνοιξη του 2017 ήρθε το έντονο φλερτ με τον Παναθηναϊκό το οποίο, όμως, δεν κατέληξε ποτέ σε γάμο. Ο Γιάνου, έχοντας παίξει στις μικρές εθνικές τόσο της Αυστραλίας, όσο και της Ελλάδας. Φόρεσε το εθνόσημο με την ανδρών σε ένα φιλικό και από το 2016 είναι διεθνής με την Εθνική Αυστραλίας.

Ο Απόστολος Γιάννου ταξίδεψε στην Κατερίνη για την ποδοσφαιρική γιορτή αλληλεγγύης και μίλησε στο gazzetta.gr για την Κύπρο, την περιπέτεια στην Κίνα, την Αυστραλία, αλλά και το σίριαλ με τον Παναθηναϊκό!

-Απόστολε, ταξίδεψες από Κύπρο Αθήνα και απευθείας στην Κατερίνη για αυτό το φιλικό αλληλεγγύης…

«Πράγματι, εφόσον είναι για καλό σκοπό όπου και να ήταν θα μου άρεσε να συμμετέχω. Το διοργάνωσαν και πρώην συμπαίκτες μου που προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό, οπότε αποφάσισα να έρθω, εφόσον τελειώσαμε και την Κυριακή το πρωτάθλημα στην Κύπρο και ήμουν εντάξει με τις υποχρεώσεις μου ήθελα να δώσω κι εγώ το παρών».

Εκτός από εσένα ταξίδεψαν παιδιά από παντού στην Ελλάδα γι’ αυτόν το σκοπό, πώς αισθάνεσαι που ξαναβλέπεις παλιούς γνωστούς;

«Είναι πολύ ωραίο που βρέθηκα μαζί με πρώην συμπαίκτες και αντιπάλους, το κλίμα είναι πολύ καλό. Ήρθαμε να απολαύσουμε ένα φιλικό παιχνίδι και να μαζέψουμε χρήματα για τους σκοπούς του».

-Θα ήθελες να δεις και να συμμετέχεις σε περισσότερες αντίστοιχες πρωτοβουλίες;

«Ναι, θα μου άρεσε πολύ. Πάντα ευχαριστιέμαι να έρχομαι σε τέτοιου είδους ματς και μακάρι να πάει καλά, να καθιερωθεί και να μπορώ να είμαι παρών κάθε χρόνο».

-Ας περάσουμε στα δικά σου. Προέρχεσαι από μια γεμάτη χρονιά στην ΑΕΚ Λάρνακας. Πώς είναι τα πράγματα στην Κύπρο;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η ομάδα έπαιξε Ευρώπη, ενώ στο πρωτάθλημα τερματίσαμε δεύτεροι. Μπορούσαμε και κάτι καλύτερο αν ήμασταν πιο τυχεροί στα μέσα της χρονιάς. Όμως θα ξαναπαίξουμε Ευρώπη φέτος κι αυτός είναι στόχος, θεωρώ ότι η ΑΕΚ Λάρνακας είναι μια πολύ υγιής ομάδα και μου αρέσει πολύ εδώ».

Πριν την Κύπρο έκανες ένα σπάνιο ταξίδι, τουλάχιστον για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Έπαιξες δύο χρόνια στην Κίνα. Τι είδες εκεί;

«Λοιπόν, δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο εδώ. Ήταν δύο χρόνια που εμένα μου άρεσαν πολύ. Είδα άλλα πράγματα, άλλη νοοτροπία, άλλη κουλτούρα και μπορώ να σου πω ότι μου λείπει κιόλας μερικές φορές!».

-Το επίπεδο πώς ήταν;

«Υπήρχαν μερικά παιχνίδια που ήταν πολύ καλά και άλλα όχι και τόσο. Νομίζω όμως ότι, επειδή και οι Κινέζοι όταν βάζουν κάτι στόχο και το καταφέρνουν, τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι πολύ καλύτεροι. Τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει και δουλεύουν με τις ακαδημίες, επενδύουν πάρα πολλά, οπότε πιστεύω πως σε 10-20 χρόνια θα είναι top».

-Υπάρχει κάτι που να σου έχει μείνει στο μυαλό σχετικά με τη ζωή εκεί; Κάτι που να σε έχει σημαδέψει;

«Είναι πολλά πάνω στην κουλτούρα και τη συμπεριφορά τους. Πράγματα που εμείς τα θεωρούμε νορμάλ γι’ αυτούς είναι περίεργα και το αντίθετο. Άρα πολλά σε αυτό το θέμα, ο τρόπος που τρώνε, που συμπεριφέρονται, στην αρχή ίσως φανούν λίγο περίεργα αλλά από ένα σημείο κι έπειτα συνηθίζεις. Ήταν και η πόλη πολύ όμορφη οπότε ήταν ευχάριστη όλη η εμπειρία».

-Η επιστροφή στην Ελλάδα βρίσκεται στο μυαλό σου;

«Αυτή τη στιγμή όχι. Είμαι πολύ χαρούμενος στην ΑΕΚ Λάρνακας και δεν έχω σκεφτεί να κυνηγήσει την επιστροφή. Θα προτιμούσα να μείνω στην Κύπρο, ειδικά στην ΑΕΚ, η οποία όπως είπα πριν είναι πολύ υγιής και έχει στόχους για το κάτι παραπάνω».

-Όσο ήσουν στην Κίνα είχες φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό όμως…

«Ναι, δύο φορές ήταν να έρθω και δεν με άφησε η ομάδα από την Κίνα. Και την τρίτη ήταν ή να πάω στον Παναθηναϊκό ή στην ΑΕΚ Λάρνακας και έτυχε να πάω στην Κύπρο. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα μια ομάδα που θα ήθελα να παίξω, τις δύο πρώτες φορές φτάσαμε πολύ κοντά όμως την τελευταία στιγμή κάτι στράβωνε και δεν μπορούσα να έρθω».

-Έχεις βιώσει από μέσα και τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Το περίμενες να πάρει τον τίτλο;

«Το περίμενα, με την ομάδα που είχε και πέρυσι και φέτος. Ήταν καλύτεροι και είναι καλό για το πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια δεν κυριαρχεί μια ομάδα, νομίζω κάνει πιο δυνατό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ πέρυσι το πήρε με την αξία του ο ΠΑΟΚ και πέρυσι, παρότι το έχασε, είχε μια πολύ καλή ομάδα. Έχτισε πάνω σε αυτή και η δουλειά που γίνεται φαίνεται. Του χρόνου πιστεύω θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό, καθώς έχουν πεισμώσει και οι άλλες διεκδικήτριες του τίτλου και θα προσπαθήσουν περισσότερο».

-Αλήθεια, πώς είναι να παίζεις στην Εθνική Αυστραλίας; Σε κουράζουν οι αποστάσεις;

«Το ευχαριστιέμαι πολύ όταν πηγαίνω. Πράγματι, είναι λίγο δύσκολο με τις αποστάσεις και τα τουρνουά τα μακρινά, αλλά μου αρέσει να αγωνίζομαι σε τέτοιο επίπεδο. έχω συμπαίκτες που παίζουν στην Premier League και άλλους, συμπαίκτες και αντίπαλους από πολύ δυνατά πρωταθλήματα. Το βλέπω και ως πρόκληση, τεστάρω τον εαυτό μου για να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ