aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Φλοριάν κυνηγά τον Τολεμές και τον Άλβες

Ο Φλοριάν κυνηγά τον Τολεμές και τον Άλβες

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Όταν έφθασε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ στις 30 Ιανουαρίου, ελάχιστοι γνώριζαν ποιος ήταν. Στο ντεμπούτο του κόντρα στον ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ συστήθηκε με γκολ και έδειξε από το ξεκίνημα ότι είναι ένας επιθετικός που ξέρει να παίζει με πλάτη, να κρατά μπάλα, να πιέζει και να τρέχει πολύ. Ο λόγος για τον Φλοριάν Τολεμές, ο οποίος φέτος έχει πάρει ηγετικό ρόλο στην ΑΕΚ και με 10 γκολ σε 11 αγωνιστικές, εκ των οποίων αγωνίστηκε στις εννέα, φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Ποτέ ξανά η ΑΕΚ δεν είχε στο ρόστερ της παίκτη που σε 11 αγωνιστικές να έχει σκοράρει 10 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Τολεμές ξεκίνησε εντυπωσιακά και αν συνεχίσει έτσι, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει διπλό ρεκόρ. Προσωπικό και για την ομάδα του. Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ είχε αναδείξει πρώτο σκόρερ ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν ο Αντρέ Άλβες είχε πετύχει 19 γκολ, όσα και ο Μακρίεφ της Νέας Σαλαμίνας, αλλά και ο Καβενάγκι του ΑΠΟΕΛ. Η σύμπτωση είναι ότι τα 19 γκολ είναι και το προσωπικό ρεκόρ του Τολεμές όταν αγωνιζόταν στην Καρταχένα στην Ισπανία.

Μπορεί ο ίδιος να δήλωσε ότι δεν τον απασχολεί πόσα γκολ θα πετύχει και αν θα είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, όμως αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο. Να ξεπεράσει δηλαδή το προσωπικό του ρεκόρ και να πετύχει περισσότερα τέρματα απ’ ό,τι ο Άλβες τη σεζόν 2015-16. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, όμως από τη στιγμή που πέτυχε 10 γκολ σε 11 αγώνες, κάθε άλλο παρά ακατόρθωτο φαντάζει να φθάσει σε άλλα 10 γκολ στις εναπομείνουσες 25 αγωνιστικές.

Το σημαντικό βέβαια για την ΑΕΚ δεν είναι μόνο τα γκολ του Τολεμές αλλά να καταφέρει να πάρει γκολ και από τους άλλους της επιθετικούς. Ο Τρισκόφσκι, αν και δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, έχει αρχίσει να ανεβαίνει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στις τελευταίες του τρεις συμμετοχές πέτυχε τρία γκολ και έφθασε τα τέσσερα (πέρσι είχε 14 στο πρωτάθλημα), ενώ και ο Ακοράν είναι στα τρία γκολ. Οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές πέτυχαν μαζί τα 17 από τα 23 γκολ της ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ