aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Φιόλιτς συστήθηκε στον κόσμο της ΑΕΚ

Ο Φιόλιτς συστήθηκε στον κόσμο της ΑΕΚ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ένα γκολ, δύο ασίστ και πολλές πρωτοβουλίες. Τι άλλο να κάνει ένας ποδοσφαιριστής σ’ ένα παιχνίδι. Ο Ιβάν Φιόλιτς ξεχώρισε στην πρόσφατη αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στον Εθνικό και έδειξε πως είναι ικανός να βοηθήσει την ομάδα του να υλοποιήσει τους στόχους της. 

Ο 23χρονος Κροάτης, που ήλθε ως δανεικός από την πρωταθλήτρια Βελγίου Γκενκ, συστήθηκε στον κόσμο της ΑΕΚ και στο πρωτάθλημά μας στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί ως αλλαγή, απέναντι σε Απόλλωνα και Ομόνοια. Σαφώς και είναι πολύ διαφορετικό να παίρνεις φανέλα βασικού και να έχεις τον χρόνο να αναδείξεις το ταλέντο σου από το να περνάς στο παιχνίδι στο τελευταίο τέταρτο.

Ο Φιόλιτς έδειξε με το «καλημέρα» γιατί επιλέγηκε από τον Μουρίγιο, τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ να είναι στο ρόστερ της τρέχουσας σεζόν.

Πρόκειται για ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που ξέρει να δημιουργήσει παιχνίδι, να δώσει έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, αλλά και να τελειώσει ο ίδιος φάσεις. Στο πρόσφατο ματς, σέρβιρε τον Τρουγιόλς από εκτέλεση κόρνερ με το οποίο ισοφάρισε η ΑΕΚ και ακολούθως τον Γιάννου που έκανε το 3-1. Το κερασάκι στην τούρτα στην εξαιρετική παρουσία του Κροάτη, ήταν το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ ανεβάζοντας το σκορ στο 4-1. Το πανηγύρισε δεόντως και κρίνεται ως σημαντικό στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή ενόψει της συνέχειας.

Φάνηκε, λοιπόν, στα 106 λεπτά που αγωνίστηκε συνολικά ο Φιόλιτς πως χαρακτηρίζεται από ποδοσφαιρική παιδεία. Άλλωστε, προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η μετεγγραφή του στην Γκενκ το 2018 αποτέλεσε βήμα στην καριέρα του. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Κροατίας. Η βελγική ομάδα τον παραχώρησε ώστε να «ψηθεί», ενώ στην ΑΕΚ προσδοκούν ότι θα τους δικαιώσει για την επιλογή τους. Τα πρώτα σημάδια είναι θετικά…

Μετά το διήμερο ρεπό που παραχώρησε στους ποδοσφαιριστές του ο Ιδιάκεθ, επανέρχονται σήμερα στις προπονήσεις. Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει χρόνο για βελτίωση σε τομείς που κρίνεται αναγκαίο αλλά και για επάνοδο ποδοσφαιριστών που λόγω τραυματισμού ήταν εκτός το προηγούμενο διάστημα. Θα απουσιάσουν οι διεθνείς Σπόλιαριτς, Τρισκόφσκι, Γιάννου, Αναστασίου, Ναούμ, Ράσπας, Στεφάνου και Τρύφωνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ