aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Χόφλαντ, ο Πράνιτς και το Facebook

Ο Χόφλαντ, ο Πράνιτς και το Facebook

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ

Eντύπωση προκάλεσε η παραπομπή του Ντάνιελ Πράνιτς στον Αθλητικό Δικαστή και η τιμωρία του για πρόστιμο για ποστάρισμά του στο Facebook.

H ιστορία, ωστόσο, με τα social media και τις αναρτήσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου έχει… ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, η πρώτη φορά που είχε απασχολήσει τη Δικαστική Επιτροπή ποστάρισμα ενός ποδοσφαιριστή ήταν το 2011.

Τότε, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011, η ΚΟΠ είχε ανακοινώσει επί του θέματος:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα και σχόλια για το θέμα της παραπομπής του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λάρνακας Κέβιν Χόφλαντ ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής για δηλώσεις στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, η ΚΟΠ προς αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

1. Οι πειθαρχικοί εισαγγελείς της ΚΟΠ δεν έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μηνυμάτων μέσα από τις χιλιάδες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

2. Η συγκεκριμένη παραπομπή στη Δικαστική Επιτροπή έγινε μετά από αναδημοσίευση των δηλώσεων του Κέβιν Χόφλαντ από τα ΜΜΕ».

Μοναδική διαφορά της τότε υπόθεσης με τη σημερινή το γεγονός ότι είχαν αποσυρθεί οι καταγγελίες εις βάρος του Ολλανδού, εν αντιθέσει με τον Κροάτη που τιμωρήθηκε με πρόστιμο. Από τότε, όμως, μέχρι και σήμερα άλλαξαν τα δεδομένα και συνεπώς άπαντες πρέπει να είναι προσεκτικοί και στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού… παραμονεύει ο κίνδυνος τιμωρίας τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ