Ο Χέφελ, οι μνηστήρες και οι προκλήσεις που ψάχνει

Ο Ολλανδός συγκεντρώνει πολλά μάτια πάνω του κι ας μην ήταν το καλύτερό του ματς με τον Ολυμπιακό…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Πολλά τα μάτια, αλλά και οι μνηστήρες για τον Έκτορ Χέφελ. Η αφεντιά του Ολλανδού μέσου της ΑΕΚ εδώ και καιρό συγκεντρώνει πολλά βλέμματα πάνω του κι οι ομάδες που τον έχουν στο στόχαστρό τους δεν είναι λίγες. Το χθεσινό παιγνίδι του 24χρονου μέσου της ομάδας της Λάρνακας, με τον Ολυμπιακό, δεν ήταν το καλύτερό του (η ΑΕΚ ήταν ακόμα πιο μέτρια), έδειξε όμως και πάλι, σε αρκετές περιπτώσεις, τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Γι’ αυτό μανατζαρέοι και ομάδες έχουν το όνομα του ψηλά στη λίστα τους. Ασφαλώς και ο Χέφελ δεν είναι η ΑΕΚ, τη δουλειά του όμως την κάνει και με το παραπάνω. Δεν είναι μάλιστα υπερβολή να πω ότι αποτελεί τον κινητήριο άξονα της ομάδας του Ηλία Χαραλάμπους (που άλλο τόσο αλήθεια είναι πως τον αξιοποιεί πολύ περισσότερο από τον προκάτοχό του). Παίκτης με ποδοσφαιρική οξυδέρκεια, τρέχει, μαρκάρει, πασάρει κι ας μην είναι το κλασικό εξαρο-οκτάρι, που μας «μάθανε» τώρα τελευταία.

Ο Χέφελ είναι παίκτης που άνετα μπορεί να παίξει και «δεκάρι», αλλά και από τα άκρα, να δώσει ρυθμό και να βγάλει την ομάδα του μπροστά κι ας υστερεί λιγάκι στο γκολ (φάνηκε και χθες). Προέρχεται εξάλλου από μια χώρα όπου το ταλέντο και η ποδοσφαιρική ευφυΐα ευδοκιμούν στον υπερθετικό βαθμό. Με όλα τα πιο πάνω, σε καμία περίπτωση, δεν θεωρώ τον παίκτη της ΑΕΚ τον «κρυμμένο θησαυρό» στο ποδοσφαιρικό μας γίγνεσθαι, τον θεωρώ ωστόσο ποδοσφαιριστή χρήσιμο έως απαραίτητο για κάθε ομάδα. Για τον απλούστατο λόγο πως ένας τέτοιος παίκτης λείπει απ’ όλες τις ομάδες και είναι τυχερή η ΑΕΚ που τον έχει.

Στα 24 του χρόνια ο Ολλανδός –δεν αποτελεί μυστικό- αναζητεί καινούργιες προκλήσεις και κίνητρα, γι’ αυτό και πριν από λίγο καιρό έψαχνε τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό. Ασφαλώς και κανένας δεν μπορεί να τον αδικήσει, ωστόσο στην ΑΕΚ έχουσιν γνώσιν οι φύλακες, όπως έχουν αντιληφθεί την «πολιορκία» που δέχεται ο παίκτης του από περισσότερες των δυο ομάδων. Από τη στιγμή μάλιστα που το συμβόλαιό του εξαντλείται το καλοκαίρι, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και ασφαλώς κανείς δεν θα στοιχημάτιζε σε τίποτα. Μάλλον ο ίδιος ο παίκτης γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τι θέλει, που και αυτός ίσως να μην έχει αποφασίσει ακόμα το επόμενό του ποδοσφαιρικό βήμα.